Apartman yöneticisinin bodrum kattaki eşyalarımı kırıp dışarı atma tehdidi
Apartmanımızın bodrum katında bir bölümde 8 yıldır eşyalarım duruyordu.Bu arada başkalarınında eşyaları var.Bu yıl ki yeni yönetici ( eski dönmeden 2 yöneticide başkan yardımcısı oldu 2023'de ) eşyalarını al diye 20 gün süre verdi.Ben süre yetersiz en az 2 ay verin dedim.Olağan Genel Kurul da" bodrum katta bulunan eşyaların ..... tarihine kadar kat maliklerince boşaltılması " kararı var. Yönetici eğer eşyalarını almazsan ben hepsini kırıp dışarı atacağım diyor.Böyle birşey yapabilirmi?Ben kanuni olarak ne yapabilirim. Yardımcı olacaklara şimdiden çok çok teşekkür ederim.
Cevap: Apartman yöneticisinin bodrum kattaki eşyalarımı kırıp dışarı atma tehdidi
Yoneticinin eşyalarınıza zarar verme hakkı elbette yok ama sizin de ortak alanda eşya bırakma hakkınız yok.
Kırıp atamasa da,
ortak alanda bulunan eşyalarınızı almamanız durumunda sahipsiz eşya olarak tanımlayıp kapı önüne de koyabilir.
Cevap: Apartman yöneticisinin bodrum kattaki eşyalarımı kırıp dışarı atma tehdidi
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Yoneticinin eşyalarınıza zarar verme hakkı elbette yok ama sizin de ortak alanda eşya bırakma hakkınız yok.
Kırıp atamasa da,
ortak alanda bulunan eşyalarınızı almamanız durumunda sahipsiz eşya olarak tanımlayıp kapı önüne de koyabilir.
Cevabınız için teşekkürler. Ben almıyorum veya almayacağım demedim 20 gün az( yeni yer bulmak, kiralamak vs.için) ek süre istedim.Yönetici de bunu kabul etmedi ve işi kavgaya döktü.