Kredisi Devam Eden Evin Boşanma Durumunda Paylaşımı
Merhabalar, kolay gelsin. Sizleri rahatsız ediyorum kusura bakmayın. İnternette 2 gündür arıyorum ve sorumun cevabını bulamadım. Sorum şu. Evlendikten sonra annemin üzerine olan bir evi sattık, burdan gelen parayla üzerine kredi çekip ev aldık. ( 450 bin lira annemden aldığım yardım 450si kredi=evin değeri 900 bin) Anladığım kadarıyla ev satıp başka ev almış olsaydık aynı parayla burada ev kişisel eşya sayıldığından- evlendikten sonra evi almış olsak bile - mal paylaşımına konu edilmiyordu. Peki yukarıda bahsettiğim konu ile ilgili boşanma durumunda, kredisi devam eden bir ev paylaşıma konu olduğu takdirde annemden gelen parayı mal paylaşımından ayrı tutabilir miyim? Şu an evin bedeli yaklaşık 5.5 milyon olduğu için bu paylaşım nasıl yapılır?
Teşekkürler.
Cevap: Kredisi Devam Eden Evin Boşanma Durumunda Paylaşımı
Evi satın alırken ödediğiniz bedel 900.000 TL, 450.000 TL'nin annenizden kalan malın satılması ile elde ettiğinizi ispatlıyorsanız, evin yarısı kişisel mal, yarısı edinilmiş maldır. Dolayısıyla boşanma halinde davanın açıldığı tarihte evin 1/4 bedeline karşılık gelecek tutarı hak kazanır.