-
Eve dön ihtarnamesi
Herkeze Merhaba,
Forumdaki hukukçu arkadaşlarımın yardımına ihtiyacım var.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.Yaklaşık 2 senelik evliyim.Çocuğumuz yok.Eşim 8 ay önce ortak konutunu tüm eşyalarını alarak terk etti.Annesinin İstanbul dışındaki evine yerleşti.15.09.2006 tarihinde asliye hukuk mahkemesinden eve dön ihtarnamesi çektim.Eşimin şu anki ikamet yeri Edremit.Ancak eşim 27.09.2006 tarihinde şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma dilekçesi vermiş.Dilekçenin bana tebliğ tarihi 16.10.2006'dır.Benim sorum benim çektiğim ihtarname eşime tebliğ edildikten sonra eşimin bana boşanma davası açma hakkı var mıdır?
Saygılarımla...
-
-
Dilek Hn.
benimde eşim bana boşanma davası açtı.1 ay sonra evden ayrılalı 4 ay olacak.İhtaname çekmemin avantajları yada dezavantajları ne olabilir?
-
Eşiniz boşanma davası açtıktan önce mi, sonra mı terk etti evi?
-
Dilek Hn.
Eşim boşanma davası açmadan önce evi terketti.
-
Dilek Hanım cevap verirmisiniz?
-
Yargıtay, boşanma davası açıldıktan sonra evi terk eden eşe karşı terke dayalı boşanma davası açılamaz görüşündedir, haklı olarak. Zira boşanma davası açılmakla eşlerin ayrı yaşama hakkı doğmaktadır, böyle bir hakkı kullanan eşe terkten dolayı dava açılması iyi niyetle bağdaşmaz. Sizin eşiniz boşanma davası açmadan önce evi terk ettiği için kanımca ihtarname gönderebilir ve eşiniz ihtara uymazsa terke dayalı boşanma davası açabilirsiniz. Ancak eşinizin boşanma davası açmadan önce evi terk ettiğini ispat etmek durumundasınız. Ayrıca eşiniz ihtara uyar da eve dönerse terke dayalı boşanma davası açamazsınız. Bu nedenle terke dayalı boşanma davaları gerek ispat açısından gerekse eşin eve dönmesi gibi bir ihtimal söz konusu olduğundan - eğer boşanmaya kesinlikle kararlı iseniz - zor ve riskli bir davadır.