-
Apartmanda köpek bakımı
Merhaba,
Benim 2 tane Golden ım var. 14 katlı bir apartmanda 13. katta oturuyorum. Tüm aşıları her türlü bakımları yapılı durumda ve kimseye bir zararı olmayan bir cins. Yalnız alt komşumuz akşam saatlerinde evde yürüyüşünden pati sesinden rahatsız olmaktadır ve bizi bağlı bulunduğumuz belediyeye şikayet etmiş durumda. [V] Bu konuda yasa olarak herhangi bir yaptırım olur mu ? Benim yapabileceğim bir savunmam olabilir mi ? Yardımlarınızı rica ediyorum. Son yasaalr hakkında bilgi verebilir misiniz...
-
merhaba size kendi bilgilerim dahilinde yardımcı olmaya calısayım
bildiginiz gibi ne kadar dikkatte etsek kimi zaman hayvanlarımız baskalarını rahatsız edebiliyor
soylemek gerekirse yine evde apartmanda kopek bakımı her zaman diger komsular icin sorun teskil eden bir durum olusturmustur
ancak bir kedi kopek sever ve besleyen biri olarak benimde karsılastıgım sorunlar ısıgında tek bir konuda size bir tavsiyede bulunmak isterim eger evinizde kalebodur veya tas bir zemin cogunlukta ise kopeklerin ayak sesleri hakikaten rahatsız edici boyutta olabilir benim size tavsiyem temizligi biraz zor da olsa mevcut yuzeyin buyuk bolumunu en azından hayvancagızların gezdigi yerleri ses cıkarmayacak sekilde halı halıfleks kilim vs gibi seylerle orterseniz en azından gurultu acısından hem komsularınız rahatsız olmaktan hem de siz kopeklerinizle ilgili bir sorun yasamaktan kurtulursunuz
kanunlara gelince son cıkan kanunlarda belli yaptırımlar var ancak bunlar hayvanlar lehine yani sizin hayvanlarınızdan dolayı diger komsulara veya ucuncu kisilere yonelik degil
sizin belediyeye yapılan sikayetten dolayı en fazla alacagınız idari bir yaptırım olabilir bu da para cezası demektir onunda gerekcesi gurultu veya baskalarının huzurunu bozacak sekilde davranmak gibi gerekcelerle olabilir ama ben belediyenin kopeklerinizle ilgili bir yaptırım uygulayabilecegini pek sanmıyorum
yine de belediyelerin ne yapacakları pek belli olmaz tabi ancak ciddi bir yaptırım ile karsılasacagınızı sanmıyorum
konuyu bilgim dahilinde aydınlatmaya calıstım
konuda daha fazla bilgisi olan meslektas veya arkadaslarım mutlaka yardımcı olacaktır
iyigunler