[Miras Payları] Mirastan mal kaçırma ve gasp
Merhaba,
ben almanya da yasiyorum. Babam Mayis 2015 de vefat etti. Abim babam vefat ettikten sonra hemen babamin evine esi ile girip bütün degerli begleri, evraklari ve degerli esyalari kacirmislar. Cok kez yazili bana düsen paylarimi istedigim halde bilgi ve hakkima düsen kira bedellerini vermedi. Karsiliginda yazili küfür ve hakaret etti.
Kasim 2022 de Türkiye gittigimde dava actim. Burda zaman asimi varmi, var ise süresi ne kadardir ve ne zaman baslar? kötü niyetli durumda zaman asimi ne kadar dir?
Tesekkürler
Cevap: [Miras Payları] Mirastan mal kaçırma ve gasp
Ne davası açtınız? Hangi taleplerde bulundunuz? Belki de dava açmadan önce hukuki danışmanlık almalıydınız.
Dava Türleri: Haksız İşgal Tazminatı (Ecrimisil)
KONU :Hissedarı olunan taşınmazların haksız işgali ve davalı tarafından yararlanmaya engel olunması
sebebiyle -fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla- şimdilik 5.000-TL ecrimisil bedelinin belirsiz
alacak davası olarak her dönem sonu için kademeli hesaplanacak yasal faiziyle birlikte davalıdan tahsiline
karar verilmesi talebimizdir.
Ecrimisil geriye dönük beş yıl için istenebilir.
15 Kasım 2022'de dava açılmışsa, 16 Kasım 2017-15 Kasım 2022 arası için ecrimisil hesaplanacak.
Öncesi zamanaşımına uğradı.
Dava tarihi sonrasında işleyecek kiralar için ise yeni dava açılması gerekli.
Ben Almanya da yasiyorum. Almanyada zaman asimi ögrendigin gün baslar ve 3 yildir. Yani bugün ögrendiysem 4.4.26 da zaman asimina ugrar. Türkiye de 5 yil zaman asimi ögrendigim günden mi, yoksa babam vefat ettigi 12.05.2015 den sonra mi basliyor?
Abim babam vefat ettikten sonra babamin evine grip bütün evraklari ve belgeleri kacirmis banada hic bir bilgi vermedi istedigim halde. Bana hakaret ve küfür edip beni blokladi.