Babam sağ iken kardesime araba aldi babam ve kardeşim vefat etti
Benim hakkım ne olur kardeşimin çocukları var araba ruhsatta kardeşimin üstüne fakat arabayı hep babam kullanıyordu tüm bakımları vergi masraflarını babam yapıyordu kardeşim arabayı 1 sene kullandı sonra 15 sene babam ikiside öldü damat arabayı istiyor ruhsatta kardeşimin adı yazdığı için bu arada evlilik oncesi alinan araç ne yapmaliyim
Cevap: Babam sağ iken kardesime araba aldi babam ve kardeşim vefat etti
Babanız ne zaman vefat etti?
Kardeşiniz ne zaman vefat etti?
Damat kimin damadı, babanızın damadı mı, Kardeşinizin damadı mı, sizin damadınız mı?
Damat arabayı nasıl istiyor, satın almak mı istiyor yoksa miras hakkı olarak mı istiyor?
Ablam 30 mayıs 2022 de vefat etti babam ise 18 Kasım 2022 vefat etti babamın damadı ablama sadece okula gidip gelsin diye evlenmeden 4-5 sene önce araba aldi aldığı günden beri herseyini babam karşıladı ablam evlenince babamın arabası olduğu için evde bıraktı 10 senede babam kullandı damat 10 senelik süre zarfında 1 defaya mahsus arabayı istedi ve kaza yaptı masraflarına babam karşıladı şimdi ise ablam ve babam ölduğu için bu arada ablamın çocukları var cocuklarin varisi olduğu için ruhsattada ablamın adı yazdığı için arabayı istiyor babam kredi çekip kazayı bile ödedi bütün makbuzları herseyini rahmetli saklamış evlilik oncesi alındığı için birsuru şahit ve evrak var annem ve ben araba yi komple istemiyoruz hakkımız olanı annem le ben beraber yaşıyoruz miras hakkımız neyse onu istiyoruz
Ablanız çocuğu olarak vefat ettiği için mirasçıları eşi ve çocuklarıdır.
Siz mirasçısı değilsiniz.
İster evlenmeden önce, ister evlenmeden sonra ablanızın tüm malı yasal mirasçılarına kalır.