Bekar kiracının evlenmesi
Merhabalar,
Bekar olarak kiralanan daireye kiracının evlenmesi ve bunu mülk sahibine bildirmemesi geçerli bir tahliye nedenimidir.?Evlendiğini bildirmemiş eşinin kira kontratına ismi yok fakat evle ilgili durumlara müdahil olmaya çalışıyor.Evlenmiş olması eşini otamatikman sözleşmenin tarafı yapar mı?Yoksa alt kiracı hükmünde mi değerlendirilir.Bu gerekçe ile sözleşme fesh olunabilir mi?Sözleşme de alt kiracı alınması yasak maddesi var.Bu konuda hiç bir yerde bilgi bulamadım.Tecrübeli hukukçularımızın değerlendirmesini bekliyorum.Şimdiden Teşekkürler.
Cevap: Bekar kiracının evlenmesi
Bu konu biraz muallak açıkcası.Ev arkadaşı noktasında kesinlikle mülk sahibine bilgi verilmeli adı sözleşmeye eklenmeli.Bence de evde yaşamaya başlayan yeni kişi de(eş) sözleşmeye eklenmeli ama gerçekçi olmak gerekirse böyle bir sebeple(dava açılsa ve kazansanız dahi 2 sene civarı sürecek, hakim bi raporlu izinli olsa atıyo aylarca, adli tatil vs. saymıyorum) kiracıyı çıkarmak dava ve zaman açısında kolay olmayacaktır görüşündeyim..
Cevap: Bekar kiracının evlenmesi
Kiracının evlenmesi durumunda diğer eş otomatik olarak sözleşmenin tarafı olmaz. Diğer eşin ( kiracı olmayan ) bu durumu ev sahibine yazılı olarak bildirmesiyle sözleşmeye taraf olur ve ev sahibinin bundan sonta yapacağı tüm ihbar-ihtar vs yi her ikisine de yapması gerekir.
Evlilikle birlikte diğer eş alt kiracı olarak değerlendirilmeyeceği gibi ,
bu durum ev sahibi için tahliye sebebi de olamaz.