Kaçak elektrik kulanma ithamı
mrb
3/2006 tarihinde elektrik sayaçlarını yenilemek için meskenime geldiklerinde kaçak elektrik kullanıldığını belirttiler ve tutanak tutup imzalattılar . bu olaydan 5 gün önce gelen faturada son endex ile tutanağın tutulduğu tarihler arasındaki 5 gün süre içerisinde 46 kw elektrik kullanımı mevcuttur bu nasıl bir kaçak olayı anlamış değilim kanunlar? bilmedi?imi,z içinde tutana?? imzalat?p elektri?imizi kestiler mecburen 13 ytl çıkan cezayı ödeyip sayacı değiştirerek elektrik kullanıma açıldı. benim elktrik sayacım binanın dışında olduğundan herkezin gözü önündedir . sayaç değişiminden önce gelen ve sonra gelen fatura tutarlarıda şu anda bile aynıdır. eşim devlet memuru ve ben serbest çalıştığımız için gündüz evde kimse bulunmamaktadır . bugün eve mahkeme davetiyesi geldi acaba bu konuuda hiç bir suçum olmadığını nasıl ispatlayabilir ve ceza alma olasılığım varmıdır beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim çünkü oğlum bu sene subay astsubay sınavlarına girecek bu olay etkilermi birde elektrik sayaçlarını değiştirmeye geldiklerinde lise öğrencisi olan ve özel şirkette çalışan elemanlar bu sayaç değişimi sırasında köprü denilen şeyi sarsıntı sırasında düşürmüş olabilir
şimdiden teşekkürler ederim bu konuda tecrübeli uzman arkadaştan yanıt alabilirsem çok mutlu olacağım .
Cevap: Kaçak elektrik kulanma ithamı
şu an aynı sıkıntı benimde başımda var. Tedaş yetkilileri kimsye sorup danışmadan sayacımı kontrole götürüyor. (Damga süresi 10 yılı geçmiş sayaçlar için yapılan muayene emri kapsamında). Bizim bir şeyden haberimiz yok tabiki. Sözüm ona güya sayaç camı kenarından film şeridi sokmak suretiyle kaçak elekt. kullanmışız. Ben bu olay başımıza gelebe dek apartman girişinde toplu vaziyette bulunan sayaçlardan hangisinin benim olduğunu dahi bilmiyordum. Benim de son okumam 05 kasımda yapılmış.Kaçak 7 kasımda tespit edilmiş. 2 günlük sürede sekiz kilovatt saat elektrik kullanmışım Bunun neresi kaçaktır. Gün ortalama dört kilovat saat yapar.