Forum Sitesinde Mesajımın Yönetim Tarafından Silinmesi Hakkında Dava
Merhaba, üyesi olduğum bir forum sitesi, (hakaret vs. içermeyen) kişisel görüşümü paylaştığım bazı yorumlarımı siliyor. Bu konuda bir çok üye mustarip. Bununla ilgili dava açma hakkımız olabiliyor mu.
Cevap: Forum Sitesinde Mesajımın Yönetim Tarafından Silinmesi Hakkında Dava
Bütün forumlarda üye olurken kabul ettiğiniz, onaylamadan üye olunmayan sözleşmeler vardır(falanca forum yönetimi uygun görmediği yazıları silme arşivleme vs. hakkını saklı tutar gibi).Forumun/mecranın sahibi moderasyonluk vs. eğer adil demokratik olmayıp yazanların istemediği şekilde yaklaşımlar sergiliyorsa o forumda olmamak, gerekirse kendi mecranızdan(herkes forum da açabilir) yada adil olduğunu düşündüğünüz yerlere yazılarınızı yazmak bir seçenek.
Basit bir örnek vermek gerekirse bir eve yemek sipariş sitesin de yaptığım yorumları(kendince yorumları moderasyon onaylıyor) göremeyip daha sonraki tarihli yorumları görünce siteyi kullanmamaya karar verdim.Başka siteleri kullanıyorum.
Derdini anlatan insanlar laflarını bitiremeden mikrofonu kaçıranlar var ülkede, bir nevi söyleyeceklerini söyletmiyorlar, üstünü kapatıyorlar.Böyle bir dava söz konusu oluyorsa onlar önden bi açsın bakalım bizde peşlerine takılırız.İyi forumlar:)