Tedbiren uzakşaltırma kararı hakkında (Yalan Beyan)
Merhaba değerli hukukçu dostlarım bir sorum oalcaktı.
Bir kamu kurumuında çalışmaktayım, ve kurumda bana takıntısı olan bir kadın çalışanın yalan beyanla işyerinden tarafıma 1 aylık tedbiren uzaklaştırma kararı verildi ve yaptığım itirazda reddedildi Bu süreçte işyerinde gidip görevimi icra etmem bir problem yarattır mı? Farklı katlarda ve departmanlarda çalışıyoruz.
Bir hukukçu dostum bu kararın fiili imkansızlıktan kaynaklı olarak mesafeyi koruduğum sürece bir problem yaşamayacağımı belirtti.
Sizlerinde bu konuda ilgili saygıdeğer görüşlerini merak ediyorum.:alala
Cevap: Tedbiren uzakşaltırma kararı hakkında (Yalan Beyan)
İşyeriniz X kurumu, yy katı , zzz nolu oda olarak tanımlı değil de , X kurumu ise,
kaçıncı katta , hangi odada başka binada olmanız durumu değiştirmeyecektir.
Sizin için en hayırlı olan '' uzak durmak''
Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim.
İşyeri dediğim bir bir bütün kamu kurumu, zaten uzak duruyorum ve durmaya devam edeceğim bir alakamda yok
"Sizin için en hayırlı olan '' uzak durmak''" değerlendirmenizi biraz açarsanız menun olurum.
güncel............................................ .
Konudan bağımsız olarak "kadının beyanı esastır" krizi ile karşı karşıyayız. Yani bir işyerinde en fazla ne olabilirki helede burası kamusal bir kurum ise. Aranızda ne geçti bilemiyorum lakin bayanlara tanınmış bu hakkın negatif yönde kullanılması birçok mağduriyet ve trajedi yaşatmakta.
Alıntı:
sertac001 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim.
İşyeri dediğim bir bir bütün kamu kurumu, zaten uzak duruyorum ve durmaya devam edeceğim bir alakamda yok
"Sizin için en hayırlı olan '' uzak durmak''" değerlendirmenizi biraz açarsanız menun olurum.
Kurumunuzun tedbiren uzaklaştırma kararı işyeri için olabilir ancak, o işyerinde çalışmakta olan bayan x ten tedbiren uzak uzak tutulmanız gibi bir karar veremez.
Arada kat olması veya farklı birimlerde çalışılıyor olması bir şey değiştirmez, aynı işyeri sınırları içindesiniz. Gittiğinizde hakkınızda verilen tedbiren işyerinden uzaklaştıma kararına uymamak gibi bir başka kusurla ilgili de işlem yapılması gerekecektir.
O nedenle sorun 1 ken 2 yapmamak için uzak durmanız en hayırlısı olacaktır.
Öncelikle yanıtıniz için teşekkürler. Talepte bulunan kurumdan ayrılmayı talep etmediği sürece ,uzak durulması mümkün değil, (fiili imkansızlık) bugün adliyede çalışan bir arkadaşımda işyerinde benzer bir durum olduğunu, ama farklı birimlerde olan bu kişilerin aynı işyerinde bulunduklarını sorun olmadığını söyledi
- - - Güncellendi - - -
Yanıtınız için teşekkürler. Aramızda birşey geçmedi, takıntılı ve narsist bir şahıs hepsi bu. 6284 ile ilgili dediklerinize katılıyorum ek olarak bireylerin yasalarla korunmasını elbette savunuyorum ama bireylerin korunması adı altında hukuken yargılama yapılmadan, kanun önünde eşitlik ilkesine aykırı olan ve bu şekilde verilen "bireyin korunmasi"adı altında dayatılan faşizme karşıyım