-
Kamluastirma Hk.
Merhaba,
1988 yilinda arsama kanal yapilmis. Tebligat yapilmismi yapilmamismi bilmiyorum. Dsi ye basvuru yaltigimda para babannemin adina ziraat bankasina bloke edilmis olduğunu söylüyor.
Bloke edilen paraya nasil ulasabiliriz?
Sent from my SM-A736B using Hukuki NET mobile app
-
Cevap: Kamluastirma Hk.
Bankada 10 yıl süre alınmayan paralar zamanaşımına uğrar ve hazineye aktarılır. Bu sebeple o para zamanaşımına uğramıştır. Para zamanaşımına uğramamış olsa bile 35 yıl önce yatırılan paranın bugün itibariyle değeri bir ekmek parasından öteye gitmez. Sizin yapmanız gereken kamulaştırma işlemleri yapılırken o dönemlerde yapılan tebligatlar mevcuttur.O tebligatlarda usulsüzlük bulunursa kamulaştırmasız el atmaya dayalı tazminat davası açılarak taşınmazın bedelinin günümüz şartlarında alınması sağlanabilir. Ancak o tebligatlara dava açmadan ulaşma imkanı yoktur. Davanın da yukarıda bahsettiğim gibi riskleri vardır. Şayet bu riskler gözönüne alınıyorsa (yargılama gideri+davanın reddi halinde karşı tarafa ödenecek avukatlık ücreti) dava açılabilir.
-
Cevap: Kamluastirma Hk.
Ben dsi ye sordum parayi banka numarasina bloke etmisler.
İlgili kanunu arastirdigim da asagidaki bilgiye ulastim.
Yetkili Merciler Tarafından Bloke Konulan Hesaplarda Zamanaşımı Ne Şekilde İşlemektedir?
Yetkili merciler tarafından üzerine bloke konulan hesaplarda zamanaşımı süresi, blokenin konduğu tarihte durur. Zamanaşımı süresi, hesaptaki blokenin kaldırıldığı tarihten itibaren yeniden işlemeye başlar.
Ziraat bankasindski sorular.
Para cekilmedigine eminiz.
Sent from my SM-A736B using Hukuki NET mobile app