Parası ödenmeyen siparişi icraya vermek istiyorum
Birkaç gün önce bir uygulamadan kapıda ödeme seçeneğiyle sipariş geldi.müşterinin çocuğu telefonla oynarken yanlışlıkla 470 liralık sipariş vermiş.Evde yoklarmış. sipariş gittikten sonra kısa süre içinde tüketilmezse ürün ziyan oluyor. müşteri ile ancak 6 7 aramadan sonra görüşebildim. zararımı karşılayın diye mesaj attım 2 3 kere cevap vermiyorlar. zararımı bir şekilde karşılamak istiyorum. kayıtlar var. ne yapmalıyım yardımcı olun lütfen
Cevap: Parası ödenmeyen siparişi icraya vermek istiyorum
İlamsız icra takibi başlatın. 7 gün içinde itiraz etmezse takip kesinleşir. İtiraz ederse, itirazın iptali davası açmalısınız.
Alıntı:
Av. Gamze ÇELİKKOL rumuzlu üyeden alıntı
İlamsız icra takibi başlatın. 7 gün içinde itiraz etmezse takip kesinleşir. İtiraz ederse, itirazın iptali davası açmalısınız.
teşekkür ederim.İcra takibi başlatacağım.Kaymakamlığa da dilekçe yazsak iş görür mü ?
Mesafeli satışlarda tüketicinin herhangi bir sebep belirtmeksizin iade hakkı var,
karşı taraf icra takibine itiraz ettiğinde elde edebileceğiniz hiç bir şey olmayacaktır.
Kaymakamlık şikayetinizle ilgili herhangi bir işlem yapmaz.
Alıntı:
sipariş gittikten sonra kısa süre içinde tüketilmezse ürün ziyan oluyor.
burada ürünün ne olduğu da önemli, eğer cayma hakkı olmayan bir ürünse tüketici cayma hakkını kullanamaz. yukarıdaki ifadeden aşağıdaki ifadeye yakınlık sezdim ama fal bakmış olmayayım. :)
Alıntı:
Cayma hakkının istisnaları
MADDE 15 – (1) Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, tüketici aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz:
a) Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler.
b) Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler.
c) Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine ilişkin sözleşmeler.
ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.
d) Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara ilişkin sözleşmeler.
e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.
f) Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine ilişkin sözleşmeler.
g) Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler.
ğ) Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler.
h) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.
Alıntı:
cem__7 rumuzlu üyeden alıntı
teşekkür ederim.İcra takibi başlatacağım.Kaymakamlığa da dilekçe yazsak iş görür mü ?
yemek sepetinin sitesinde şu yazıyor
8. Ürün Teslimatı
Üye işyerleri tarafından yapılan ürün teslimatı sürecinde kullanıcı, Yemeksepeti Platformlarında seçtiği ilgili adreste bulunamaz ise (kullanıcı tarafından hatalı adres bilgisi verilmesi de dahil olmak üzere) kullanıcının siparişi kesinlikle başka bir adrese bırakılmayacaktır. Bu durumda kullanıcı kendisinin bulunmadığı bir adrese sipariş vermiş olduğu için doğacak kanuni yükümlülükleri kabul etmek durumundadır.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Mesafeli satışlarda tüketicinin herhangi bir sebep belirtmeksizin iade hakkı var,
karşı taraf icra takibine itiraz ettiğinde elde edebileceğiniz hiç bir şey olmayacaktır.
Kaymakamlık şikayetinizle ilgili herhangi bir işlem yapmaz.
yemek sepetinin sitesinde şu yazıyor
8. Ürün Teslimatı
Üye işyerleri tarafından yapılan ürün teslimatı sürecinde kullanıcı, Yemeksepeti Platformlarında seçtiği ilgili adreste bulunamaz ise (kullanıcı tarafından hatalı adres bilgisi verilmesi de dahil olmak üzere) kullanıcının siparişi kesinlikle başka bir adrese bırakılmayacaktır. Bu durumda kullanıcı kendisinin bulunmadığı bir adrese sipariş vermiş olduğu için doğacak kanuni yükümlülükleri kabul etmek durumundadır.