Whatsapp yazışmaları delil olarak kullanılabilir mi?
Komşu gürültü sorunum vardı. İlgili şahıs yönetici üstümde oturuyor. Polis çağırdım, polislere benim yalan söylediğimi benden şikayetçi olacağını söyledi. Cimer üstünden şikayetlerim ZAbıta AMirliği'ne düştü ve şikayetimle ilgilenen Zabıta Amirinin tanıdığı olduğunu, isim vererek kendi söyledi. Zaten çektiğim videoları dinletmek için gittiğim zabıtada, bu şahsı şikayet etmememi söylemişti.
Ben bu memuru Cimer üstünden defalarca şikayet ettim. Hepsine saçma saçma cevaplar verip, şikayetimi kapattılar. Birisinde ise ikamet ettiğim şehirde bulunmamama rağmen, benim başvuruda bulunduğumu, olay yerine gidildiğini, gürültüye rastlanmadığını ve üstümdeki şahsı tanımadığını söylemiş. Ne başvurum var, ne de geldiklerine dair bir rapor.
SAvcılığa şikayette bulundum. Dilekçenin işleme alınmama kararı diye bir karar geldi. Şimdi elimde bana bu şahsı tanıdığını, gidip konuştuğunu söyleyen üst kat komşumla yaptığım whatsapp görüşmelerini göstererek, o memur hakkında tekrar bir şikayette bulunabilir miyim?
Cevap: Whatsapp yazışmaları delil olarak kullanılabilir mi?
Merhaba,
Yeni bir suç duyurusunda bulunmanıza engel yok. Öte yandan savcılık tarafından verilen kararlara da itiraz edebilirsiniz.
Av. Gamze Çelikkol
Alıntı:
Av. Gamze ÇELİKKOL rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Yeni bir suç duyurusunda bulunmanıza engel yok. Öte yandan savcılık tarafından verilen kararlara da itiraz edebilirsiniz.
Av. Gamze Çelikkol
Peki o whatsapp yazışmalarının yapıldığı o ğst kat komşusunun , 2 kişi arasındaki görüşmeleri açklanmış olması nedeniyle şikayet hakkı doğar mı bu durumda?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Peki o whatsapp yazışmalarının yapıldığı o ğst kat komşusunun , 2 kişi arasındaki görüşmeleri açklanmış olması nedeniyle şikayet hakkı doğar mı bu durumda?
Güzel soru ama başka türlü nasıl ispat edebilirim ki? Kendisine yazışmalarda bana delil verdiğin verdiğin için teşekkür ederim dedim o da bu yazışmayı kullanamazsın demedi.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Av. Gamze ÇELİKKOL rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Av. Gamze Çelikkol
Üstünden zaman geçtikten sonra bu yazışma oldu. Sayın savcı hiç kimseyi ifadeye çağırmadan işleme bile almadı dilekçemi somut delil yok diye.
Alıntı:
amelie08 rumuzlu üyeden alıntı
Güzel soru ama başka türlü nasıl ispat edebilirim ki? Kendisine yazışmalarda bana delil verdiğin verdiğin için teşekkür ederim dedim o da bu yazışmayı kullanamazsın demedi.
- - - Güncellendi - - -
Üstünden zaman geçtikten sonra bu yazışma oldu. Sayın savcı hiç kimseyi ifadeye çağırmadan işleme bile almadı dilekçemi somut delil yok diye.
Yukarıdaki soruma cevap verirseniz, çok mutlu olurum. Komşuma bana delil verdiği için teşekkür ettim. O da kullanamazsın falan demedi. Yazışmaları kullanabilir miyim? Başka türlü ispat edemem konuştuklaırnı. Zabıta binadan birini bile tanımıyorum demiş. Komşumu da kendi olayına şahit olarak gösteririm. Yaptığından çok övünüyor.