Sosyal medya üstünden hakaret ve dava durumu
Merhaba,
Bir kadın olarak, başka bir kadın tarafından rahatsız ediliyorum. Karşı tarafın sorunları olduğunu düşnüyorum. Bu kişi ekşisözlükten de gelip nick altıma içinde domuz geçen atasözü paylaşmış. Farklı sosyal medya hesaplardan da hakaretleri var. Bu şahsa dava açılır mı? Uzlaşmaya giderse ne kadar istemem gerekir? Dava açılırsa benim de katılım göstermem gerekecek mi?
Cevap: Sosyal medya üstünden hakaret ve dava durumu
Hakaret suçunun soruşturulması ve kovuşturulması, mağdurun şikayetine bağlıdır. Dolayısıyla öncelikle suç duyurusunda bulunmanız gerekir. Şikayetiniz sonrası savcı, dosyanızı uzlaştırmacıya gönderirse makul bir talepte bulunabilirsiniz tabi. Uzlaşamazsanız ve savcı da davayı açarsa kovuşturma aşaması başlar. Yani Mahkeme süreci başlar. Hakim sizi, mahkemede dinleyip görmek isteyebilir.
Alıntı:
Av. Gamze ÇELİKKOL rumuzlu üyeden alıntı
Hakaret suçunun soruşturulması ve kovuşturulması, mağdurun şikayetine bağlıdır. Dolayısıyla öncelikle suç duyurusunda bulunmanız gerekir. Şikayetiniz sonrası savcı, dosyanızı uzlaştırmacıya gönderirse makul bir talepte bulunabilirsiniz tabi. Uzlaşamazsanız ve savcı da davayı açarsa kovuşturma aşaması başlar. Yani Mahkeme süreci başlar. Hakim sizi, mahkemede dinleyip görmek isteyebilir.
Gamze Hanım, cevap verdiğiniz için teşekkürler. Ben dilekçemi verdim 1 ay önce. Karşı taraf bulunmamış galiba. Peki ne kadar isteyebilirim bir limit var mı?
Rica ederim. Limit yok ancak makul olmakta fayda var.