2 bankaya olan borç ve icra
Merhaba 2 bankaya borcum var ve ödeyemiyicem A bankasında 2 kredi 1 kredi kartı ve ek hesap var B bankasında ise 1 ek hesap 1 kredi kartı sorum şu
Borç icraya düştüğünde hepsini toplayıp misal veriyorum 2 kredi 50 bin kredi kartı 15 ek hesap 15 toplamda 75 ediyor 75 i tek seferdemi hacze çevirecek yani maaş haczinde 75 olarak direk mi alacak yoksa hepsini ayrı ayrı icra yoluyla sırayamı koyacak
2. Si evim falan yok ailemle yaşıyorum borç benim, eve haciz gelir mi yoksa direk maaş kesintisi mi olur
Cevap: 2 bankaya olan borç ve icra
Her biri ayrı ayrı icra takibine konu olacak. Dolayısıyla aynı bankadaki farklı alacakların kesinleşmesi de farklı zamanlarda olabilir.
Alacaklı banka her türlü malvarlığınız veya gelirinizi tespit etmeye çalışacak ve tahsil için çaba gösterecek.
Dolayısıyla maaş haczi dışında yollara da başvurabilir. Hangi yollara başvuracağı tamamen alacaklının tercihine bağlı.
Değişik dosyalardan maaş haczi gelirse, bunlar geliş tarihine göre sıraya girecek. Mesela önce A bankası kredi kartı için maaş kesintisi yapılacak, dosya kapandığında sonra gelen B bankası kredisi ödemesine kesinti başlayacak.
Cevap: 2 bankaya olan borç ve icra
Peki bu borçları banka ile görüşüp misal veriyorum dediğim gibi 2 kredi 1 kredi kartı 1 ek hesap var bunların hepsini tek borca çevirip ödeyebileceğim taksit şekline sokabilir miyim icraya düşmeden bunu yapar mı banka