Uyapta Ödemede Eksik Bilgi Girilirse
Merhaba ablamın arkadaşı bana bilgilerini verdi. Bende icradaki borcu için uyaptan para yatırma işlemi yaptım. Açıklamaya icra dosya borcu ödeme yazdım. Dosya listesine tahsilat makbuzundan sonra şu evrak eklendi.
KARAR TENSİP TUTANAĞI
Talebi ve dosya incelendi.
Karar : Dosyaya yatan paranın gönderileceği alacaklı/vekili adı ve İBAN numarası bildirilmemiş olup, bildirildiğinde ve vekaletname ibraz edildiğinde ödeme hususunun değerlendirilmesine karar verildi.
Dosya hesabına basınca bu hata ekranı çıkıyor :
Alacak Kalemleri ile İlişkilendirilmemiş Borç Tahsilatı Olduğundan Dosya Hesabı Yapılamıyor. Lütfen Borç Tahsilatlarını İlişkilendiriniz.
Yaşadığı ildeki icraya gitti. Memur başka icrayı göremeyiz. Uyaptan sıkıntı olacağını sanmam. Birkaç gün bekleyin olmadı para hesabınıza geri yatırılır demiş. Bende sizlere danışmak istedim. Bekleyelim mi yoksa dilekçe mi yazalım. İbandan kastettiği ödeme emrinde altta yazan vakıfbank mı yoksa avukatın ibanı mıdır ?
Değerli bilgileriniz için şimdiden çok teşekkür ederiz.
Cevap: Uyapta Ödemede Eksik Bilgi Girilirse
Avukat harçlar düştükten sonra kalan miktarı tahsil etmiş. Dosya hesabı hala aynı hatayı veriyor. Sanırım kalan borcu güncellenince düzelir diye düşünüyorum. Avukat bürosunda çalışan bayan dün ısrarla biz 1 hafta 10 günde tahsil edemiyoruz. İbana direk atın deyince borçlu ablamız hesaba atmaya korktuğu için benden yardım istedi. Bürodaki bayana haber için aradığı zaman siz bana dediniz ama ben uyaptan yollattım kusura bakmayın deyince o para gitti ben ne kusura bakacam şimdiden geçmiş olsun deyip kapattığını söyleyince o yazıyıda görünce avukat alamayacak mı diye panik olduk.
Forumu meşgul ettiğimiz için özür dileriz. İyi çalışmalar iyi günler.