ihtiyaç nedeniyle tahliye davası istinaf
Merhaba,
Ev sahibim memur ve tek evi var. Bana ihtar göndermeden sözleşme bitiminden bir ay içinde ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açtı. ancak kendisinin bir avukatı görünmüyor şu anda. duruşma henüz olmadı. kendisi hala avukatı davaya mudahil edebilir mi? ve dava sonuçlanınca ben istinafa gidebilir miyim? gidebilirsem herhangi bir tazminat vs öder miyim ve ne kadar sürer. teşekkürler.
Cevap: ihtiyaç nedeniyle tahliye davası istinaf
Söşleşmenizin kaçıncı yılındasınız bilmiyorum ama tahliye gerekçesi samimiyse ve hakim ikna olursa karar çıkar.İstinaf etmek için evin 4 aylık kira bedelini depo edeceksiniz ve kararı durduracaksınız.Ancak istinaf sonunda karar kesinleşire, hem tahliye için icra işleri başlar ve depo ettiğiniz para size iade edilmez.Ancak davayı istinafta tersine çevirebilir ve kazanırsanız ozaman o miktarı geri alabilirsiniz.Bu da sadece süreyi uzatma amaçlı istinaf süreçlerini kullananlar düşünülerek yapılan uygulamadır.
Cevap: ihtiyaç nedeniyle tahliye davası istinaf
hocam öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. aynı evi kiralamaya kalksam 4 katı ücret ödemem gerekecek bu yüzden istinafa 4 kira bedeli ödeyebilirim. İstinaf ne kadar sürer ve sonuç muhtemelen benim aleyhime çıkar bu durumda herhangi bir başka tazminat öder miyim? ve ev sahibinin bir avukatı görünmüyor sonradan davaya dahil olabilir mi avukat teşekkür ederim iyi akşamlar.