-
Kiracı hakları
merhabalar
bir konuda yardıma çok ihiyacım var yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ben nisan ayında emlakçı vasıtasıyla dublex bir ev tuttum ve hali hazırda oturmaktayım bu evi tutarken bize banyonun duşunda bir sorun olduğu ve yaptırıp kiradan düşmemiz söylendi bizde denileni yaptırdık ve sorunu çözdük sandık fakat benim katımdaki banyo akmaya başladı ve ev sahibini bilgilendirdik onlarda bize 10 gün vanaları kapatıp beklememizi su kesilmezse görüşmemizi söylediler fakat eve 2 gün sonra sucu getirip bütün banyoyu yıktılar sonrada bize emlekçı vasıtasıyla banyoyu yaptırmayacaklarını söylediler.bizde eve getirdikleri sucuyla konuşup evin aldıklarından beri bu sorunu yaşadıklarını öğrendik ve bizim zarar vermiş olduğumuz bir durum olmadığını öğrendik bu arıza tamamen su tesisatının çüremesiyle ilgiliymiş ve işin garibi bu sorunun büyüklüğünden emlakçınında haberi yok benim bu evde yaşıyan 1 yaşında bir çocuğum var ve akansuyun tuvaletten kaynaklandığını bizim sucumuz söyledi ve akan su büyük ihtimalle pis ve şunu öğrenmek istiyorum getirdikleri sucudan fiyat bile almadan bize yaptırmayacakları böyle oturmamız söylendi ve hukuki işlem başlatmak istiyorum ve ne yapmam gerek bu konudaki haklarım nedir bunu öğrenmek istiyorum
-
Öncelikle geçmiş olsun. Yapmanız gereken ev sahibinize APS ile noterden ihtarname çekerek kendisinin göndermiş olduğu sıhhi tesisat ustasının banyoyu kırdığını ve bu halde bırakıp gittiğini tamiratın ivedilikle halledilmesi gerektiğini makul bir süre vererek ihtarınızı çekin. İhtarnamenizin sonunada verdiğiniz süre içinde yapılmadığı takdirde sağlık açısındanda proplemler olduğunu küçük çocuğunuzun bulunduğunu yapılmadığı takdirde tarafınızdan yapılarak bedelini kiradan düşeceğinizi belirten ihtarı çekebilirsiniz. Eksik yaptığınız kira ödemeleri için ev sahibi dava açtığı zaman sizde bu yaptıgınız masrafları belgelendirin. ayrıca ev sahibi ve emlakçıyı şahit olarak dinletebilirsiniz. Propleminizin en kısa sürede halledilmesi dileğiyle