İşsizlik maaşı bağlanıyor hakkım olduğu halde
İşsizlik maaşı şartları; fesihden önce ki son üç yıl da 600 gün prim ödemek ve fesihden önce en az 120 gün sigortalı çalışmak.Ben bu yazılanları karşılıyorum.Bundan önce işsizlik maaşı aldığımdan bu şartlardan faydalanamadığımı söylüyor 170 i aradığımda.Ben böyle bir saçmalık görmüyorum yazılan mevzuatta.İş mahkemesine mi başvuracağım.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevap: İşsizlik maaşı bağlanıyor hakkım olduğu halde
Daha önce , almaya hak kazandığınız kadar süre için işsizlik sigortasından yararlandınız mı?
Yararlandım bir defa fakat mevzuat açık, geriye dönük 600 gün ve 120 gün istiyor ve karşılıyor şartları durumum.Nasıl bir memleket, başka ülkeler de 10 senedir alan tanıdıklarım var, hiçbir şart aramadan.Ben şartları taşıyorum yine vermiyor, iş mahkemesine başvuracağım.Fakat ülkenin durumu çok vahim.
Alıntı:
GurkanA rumuzlu üyeden alıntı
Yararlandım bir defa fakat mevzuat açık, geriye dönük 600 gün ve 120 gün istiyor ve karşılıyor şartları durumum.Nasıl bir memleket, başka ülkeler de 10 senedir alan tanıdıklarım var, hiçbir şart aramadan.Ben şartları taşıyorum yine vermiyor, iş mahkemesine başvuracağım.Fakat ülkenin durumu çok vahim.
Olayı şöyle düşünün,
vir bardak su içmek için bir sürahiden bir bardağa su doldurmanız gerekir.
Siz 3 yıl, 600 gün,120 gün şartlarını tamamlayarak o sürahiye ulaşıp o bardaktan suyu içmiş durumdasınız.
Tekrar su içebilmek için o sürahinin tekrar suyla dolmasını sağlamanız gerekiyor. Yani hak kazanıp tamamından yararlandığınız işsizlik sigortası şartlarını , başvyrduğunuz tarih itibariyle yeniden sağlamanız gerekiyor
İlk işsizlik ödeneğine hangi tarihte başvurdunuz, o tarihte son üç yılda kaç gün sigortanız vardı, ne kadar süre ile işsizlik ödeneği aldınız?
İkinci kez işsizlik ödeneğine hangi tarihte başvurdunuz, o tarihte son üç yılda kaç gün sigortanız vardı? Bu son üç yıl örtüşüyorsa ve ilk seferde kanunun öngördüğü kadar işsizlik ödeneği almışsanız, Erdoğan beyin dediği gibi sürahinin dolması gerek.
Ödenekten yararlanırken, işsizlik ödeneğinden yararlanma süresi doldurulmadan tekrar işe girilmesi ve işsizlik ödeneğinden yararlanmak için gerekli olan şartları yerine getiremeden yeniden işsiz kalınması halinde daha önceden hak edilen işsizlik ödeneği süresi dolduruluncaya kadar ödenekten yararlanılabilinir. Kalan hak sahipliğinin devamında İŞKUR’a başvurulan tarihten itibaren ödemeler gerçekleştirilir.
Hak kazanma şartlarını sağlamak suretiyle yeniden işsiz kalınması halinde ise sadece bu yeni hak sahipliğinden doğan süre kadar işsizlik ödeneği ödenir.
Bilgi için sağolun, ama aslında kanun açık ben yine başvuracağım mahkemeye, sizizln dediğiniz sürahi kanunda geçmiyor, belki ordan yakalayıp yararlanırım.Siz de haklısınız burası türkiye devletin kendisinden yardım beklemek aptallık olur.