-
Anlaşmalı boşanma
İyi Günler,
03/07/2004 Tarihinde evlenmiş bulunuyorum. Eşimle aramızdaki geçimsizlik dolayısıyla, ikimizinde ortak kararıyla boşanmak istiyoruz, ayrıca çocuğumuz da bulunmamakta.
1- Avukat tuttma zorunluluğumuz var mı? (Maddi sıkıntı dolayısıyla)
2- Anlaşmalı boşanma dilekçesi,anlaşmalı boşanma protokolü ve nufüs kayıt belgesi dava açılabilmesi için yeterli mi?
3- Davayı hangi mahkemeye açacağız?
4- Davanın sonuçlanma süresi nedir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
1 yok
2 yeterli
3 aile mahkemesi
4 anlaşmalı ise kısa sürer
-
Kısa Sürer'den kastınız nedir? acaba
-
Merhaba..Ben 11.10.2006 tarihinde eşimden boşandım. 11 aydır birlikte yaşamıyorduk ve geçtiğimiz çarşamba günü tek celsede ayrıldık.Benim sormak istediğim şu anda başka bir evlilik söz konusu benim için ve duyduğum kadarıyla benim mahkemeye bununla alakal bir rapor götürmem gerekiyormuş.Bunun doğru olup olmadığını ve bu sürecin nasıl işleyeceğini merak ediyorum ve geç kalmak da istemiyorum.Yardımcı olursanız çokm mutlu olurum..Teşekkürler..
-
Türk Medeni Kanunu
Kanun No : 4721
Kabul Tarihi : 22.11.2001
R.G. Tarihi : 08.12.2001
R.G. No : 24607
2. Kadın için bekleme süresi
Madde 132 - Evlilik sona ermişse, kadın, evliliğin sona ermesinden başlayarak üçyüz gün geçmedikçe evlenemez.
Doğurmakla süre biter.
Kadının önceki evliliğinden gebe olmadığının anlaşılması veya evliliği sona eren eşlerin yeniden birbiriyle evlenmek istemeleri hallerinde mahkeme bu süreyi kaldırır.
Bu hüküm uyarınca Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açarak iddet müddetinin kaldırılmasını talep etmeniz gerekmektedir.