Yeni ev sahibi 1 hafta içerisinde evden çık diyor
Merhabalar. Öncelikle bu tanınan imkan ve yardım edenler için teşekkür ederim.
3 senedir oturduğum ev 22 temmuz 2022'de satıldı. Kira sözleşmem 1 Eylül 2022'de bitiyor. Yeni ev sahibi 1 hafta içerisinde çıkmamı istiyor. Sebep olarak da evi arkadaşına kiraya verecekmiş. Kendisi ihtar çekeceğini belirtti. Ben bu durumda ne yapmalıyım ? Haklarım nelerdir ? Evden çıkmam maddiyattan dolayı çok zor. Kendisine yeni sözleşme ve kira bedelinde ciddi şekilde iyileştirme de talep ettim ancak kendisi "1 hafta içinde çıkacaksın"dan başka bir şey söylemiyor.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür eder, iyi günler dilerim.
Cevap: Yeni ev sahibi 1 hafta içerisinde evden çık diyor
Kiralarımı düzenli ödediğim, kira artışlarını yasal oranlarla yaptığım sürece bir arkadaşına veya bir başkasına kiralaman veya satman nedeniyle ben bu evden 10 yıl boyunca çıkmak zorunda değilim, buyur ihtarını çek, davanı aç diyiverin kendisine.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kiralarımı düzenli ödediğim, kira artışlarını yasal oranlarla yaptığım sürece bir arkadaşına veya bir başkasına kiralaman veya satman nedeniyle ben bu evden 10 yıl boyunca çıkmak zorunda değilim, buyur ihtarını çek, davanı aç diyiverin kendisine.
Çok teşekkür ederim. Peki ev sahibim "ben oturacağım" diyerek tahliye talebi verdi diyelim. Mahkemede de bu yönde beyanda bulundu diyelim evden cıkartıldım. Ancak kendisi oturmadı kiraya verdi. Ben bu durumu nasıl kanıtlayabılırım ? Tekrardan teşekkür ederim ilginiz için. Saygılar dilerim.
Ben oturacağım demesi bir şey ifade etmiyor.Haklı bile olsa açacağı mahkemenin sonuçlanması en az 2 sene sürer ki haklı olması için ailesiyle birlikte sokakta kalmış başka evi olmayan bir durumda olması lazım.Üzerine başka bir kulübe dahi varsa davayı kaybeder.Siz kendim oturacağım sözüne binayen kendiniz çıkarsanız hiç bir hakkınız yok.Ama kendim oturacağım iddasi ile mahkeme kararıyla cikarsanız evi başkasına kiralayamaz.Kiralarsa size yüklü tazminat öder.Kiranızı yasal olarak artışlarla düzenli ödeyin, ancak 10 sene sonra tahliye davası açabilir.Bak çıkarabilir demiyorum tahliye davası açabilir.Ancak siz çekinir kendiniz çıkarsanız tüm haklarınızı kaybedersiniz.Otel mi lan bu 1 hafta içinde demiş birde paşam.Bari 3 ay 5 ay de:).Yasalar ve işleyiş tamamen sizden yana.Bu süreçte sizi arar kapıya gelir rahatsız ederse de suç duyurusunda bulunun derim.Biraz pabucun pahalı olduğunu anlayınca yaptığı geri vitese sizde şaşıracaksınız.Kolay gelsin.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Ben oturacağım demesi bir şey ifade etmiyor.Haklı bile olsa açacağı mahkemenin sonuçlanması en az 2 sene sürer ki haklı olması için ailesiyle birlikte sokakta kalmış başka evi olmayan bir durumda olması lazım.Üzerine başka bir kulübe dahi varsa davayı kaybeder.Siz kendim oturacağım sözüne binayen kendiniz çıkarsanız hiç bir hakkınız yok.Ama kendim oturacağım iddasi ile mahkeme kararıyla cikarsanız evi başkasına kiralayamaz.Kiralarsa size yüklü tazminat öder.Kiranızı yasal olarak artışlarla düzenli ödeyin, ancak 10 sene sonra tahliye davası açabilir.Bak çıkarabilir demiyorum tahliye davası açabilir.Ancak siz çekinir kendiniz çıkarsanız tüm haklarınızı kaybedersiniz.Otel mi lan bu 1 hafta içinde demiş birde paşam.Bari 3 ay 5 ay de:).Yasalar ve işleyiş tamamen sizden yana.Bu süreçte sizi arar kapıya gelir rahatsız ederse de suç duyurusunda bulunun derim.Biraz pabucun pahalı olduğunu anlayınca yaptığı geri vitese sizde şaşıracaksınız.Kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim ilgi alakanız ve cevabınız için. Geri adım atmayacağım. Hakkımı sonuna kadar arayıp koruyacağım. Çok sağ olun görüşlerinizi ve bilginizi paylaştıgınız için. Saygılar dilerim.