Yıllık peşin ödenen kiralık daireyi kanalizasyon basması
Merhaba
15.08 2022 tarihi aşırı yağış sonucu işten eve döndüğümüzde evde , tüm giderlerden geri su teptiğini
evi kanalizasyon bastığını gördük . sular çekilmiş ev balçık dolu halde tüm eşyalar hasar görmüş vaziyette.
** mayıs 2022 de 1 yıllık peşin kira ile taşındık
** sözleşmemiz var ödemeler banka yolu ile gerçekleşti
** ev bodrum katta (sonradan daireye çevrildiğini komşular bu yaşadığımız olay sonrasında söylediler)
** evde sigorta bulunmuyor
kira sözleşmemizi fesih edip geri kalan aylarımızın kirasını geri alabilir miyiz ?
Cevap: Yıllık peşin ödenen kiralık daireyi kanalizasyon basması
Bunun için mahkemeden bilirkişi incelemesi yaptırmak, durumu tespit ettirerek bunun GİZLİ AYIP olup olmadığını öğrenmek gerek. Eğer oluşan durum ev sahibinden kaynaklanıyorsa kira sözleşmesinin feshini ve bakiye kalan aylara dair kira bedelini isteme hakkınız mevcuttur.
Cevap: Yıllık peşin ödenen kiralık daireyi kanalizasyon basması
Merhaba öncelikle ihtarname göndereceğim
değerli görüşlerinize sunarım
AÇIKLAMALAR :
1-15/05/2022 tarihli Kira Sözleşmesinin Kiraya veren tarafısınız.1 yıllık kira (42.000 TL) + 1 aylık kira bedeli depozito (3.500 TL) ödedim. 15.08.2022 tarihi ile şiddetli İstanbul yağış sonrası kanalizasyon giderlerinden pis/atık su basması sonucu kiralananı kullanamamaktayım. Aslında binanın deposu/kömürlüğü olan alanı alt yapısı yaşama uygunsuz olduğu halde bu GİZLİ AYIP ile tarafıma kiraladınız.
2- kira sözleşmesinde kiralananın adres beyanını no:17/1 olarak düzenlemişsiniz. No:17/1 olan dairenin aslında benim kiraladığımın üst katı olduğunu biliyordunuz. Bu da GİZLİ AYIP ın tarafınızca bile isteye yapıldığının göstergesi niteliğindedir.
2-15.08.2022 tarihi itibarı ile kiralanan benim ve ailemin sağlığı için yaşanmaz durumdadır. öngörülen kullanıma elverişliliği ortadan kalkmış ve Tüm Eşyalarım mahvolmuş ciddi düzeyde maddi kayıp yaşamış bulunuyorum.
3-Kiralananın GİZLİ AYIP lı uygun olmayan alt yapı sebebiyle gördüğü hiçbir zararı kabul etmiyorum.
4- emlakçınızın olay sonrası verdiği bilgiye göre daha önce de yağmur sonrası bu atıklardan su geri basmayı yaşamışsınız. Bu da GİZLİ AYIP ın tarafınızca bilindiğini gösterir.
5-15.08.2022 tarihi ile 1 yıllık kira sözleşmemi fesih ediyorum. Yaptığınız bu GİZLİ AYIP lı kiralamadan bihaber olarak 1 Yıllık kira karşılığı ödediğim 42.000 TL nin ve ödediğim 3.500 TL depozito bedelinin tarafıma iade etmenizi aksi takdirde TBK m.304-05 hükümleri gereğince dava yoluna gideceğimi ihtar ederim. İtfaiye birimlerince tespit edilip verilen İTFAİYE RAPORUNA göre zarar gören muhtelif ev eşyalarımın ayrıca dava konusu olacağını size ihtar ederim.