IBAN üzerinden alacağımı aldım borçtur yazmış ödemek zorunda mıyım?
Merhabalar yardımınıza çok ihtiyacım var
Bir ay önce sosyete pazarında adamın birisine yatak sattım ve nakit olmadığını söyledi pazarlığımizi yaptık 500₺ olarak gönderdi hesabıma açıklama kısmına 09.10.2022 tarihinde 5000₺ olarak ödenecek borctur yazmış farkında değildim icra kağıdı geldi elime bugün ben ne yapacağım 500₺ için 5000 ödemek zorunda mıyım hatta yatak sattım 500₺ yi ödemek zorunda mıyım numarası bile yok adamın lütfen yardım edin
Çok teşekkür ederim şimdiden
Cevap: IBAN üzerinden alacağımı aldım borçtur yazmış ödemek zorunda mıyım?
Süresine uygun bir şekilde gidip itiraz edin. İtiraz üzerine icra durur. Karşıdaki adam da devam edemeyecektir. Elinde kanıt yoksa. Umarım itiraz sürelerini kaçırmamışsınızdır.
Alıntı:
okur123 rumuzlu üyeden alıntı
Süresine uygun bir şekilde gidip itiraz edin. İtiraz üzerine icra durur. Karşıdaki adam da devam edemeyecektir. Elinde kanıt yoksa. Umarım itiraz sürelerini kaçırmamışsınızdır.
Hayır abi kaçırmadım süresini de bende zabıtadan gizli yatak sattım pazarda basım yanarsa çok üzülürüm ne yapmalıyım çok kararsız kaldım itiraz edeyim ama ne diye edeyim akıl verirseniz çok sevinirim
Alıntı:
Bgraaaa rumuzlu üyeden alıntı
Hayır abi kaçırmadım süresini de bende zabıtadan gizli yatak sattım pazarda basım yanarsa çok üzülürüm ne yapmalıyım çok kararsız kaldım itiraz edeyim ama ne diye edeyim akıl verirseniz çok sevinirim
Benim böyle bir borcum yoktur diye itiraz ederseniz takip durur, karşı taraf ta elindeki BPRÇ OLARAK verilmiştir yazan dekontla sizden alacaklı olduğunu rahatlıkla ıspatlayarak takibi devam ettirir, siz de dekontta yazan miktarın üstüne bir de mahkeme mastafı ve icra inkar tazminatı ödemek zorunda kalırsınız.
Gönderilen para 500 TL, dolayısıyla en fazla 500 TL borç verdiğini iddia edebilir.
Bu nedenle 4500 TL'lik kısmına itiraz edebilirsiniz.
Borç olarak verildiği iddia edilen 500 TL için bunun borç değil satılan mal karşılığı olduğunu ancak yazılı belge ile ispatlayabilirsiniz.
Ancak borcun geri istenilebilmesi için; sözleşme yoksa veya vade belirlenmemişse ödünce konu paranın ilk talepten başlayarak 6 hafta içinde geri verilmesi gerektiği gerekçesiyle itiraz edebilirsiniz.
Davacı iade talebinde bulunup altı hafta bekledikten sonra takibe geçebilir. Bu süreye uyulmadan başlatılan takip usul ve yasaya uygun değildir.
Bu nedenle karşı taraf itirazın iptali davası açsa bile reddine karar verilmesi gerekir.
Ama bu icra takibi borcun geri istenmesi talebi olur. Altı hafta sonra 500 TL için yeni bir icra takibi yaparsa satılan mal karşılığı olduğunu ispat gerekir.