İnternetten Aldığım Ürünü Sebepsiz İade Ettiğim İçin Satıcı Zararları Kapsamında İcraya Verilmem
Merhabalar. hukuki bilgilere çok hakim değilim. Bu yüzden biraz Yardımınıza ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.
Bugün bir telefon numarasından arandım. xxx hukuk bürosundan arandığım söylendi (verilen avukat ismi büroya kayıtlı). daha önce internetten aldığım ürünü sebepsiz iade ettiğim ya da hiç teslim almadığım için satıcı ve kargo zararları nedeniyle oluşan zararı bugün ödemezsem icraya verileceğim söylendi. çok yüksek bir ücret değil 270 tl. avukat ismini söylüyorlar (baktım büroya kayıtlı). ürünü aldığım tarihi söylüyorlar. ama hangi siteden alışveriş yaptığımı söylemiyorlar. parayı yatırınca dosyayı mail adresine göndereceklerini söylediler. iban gönderdiler iban ismi verdikleri avukat ismine "Can" eklenmiş hali (örnek bürodaki ismi ahmet ibanda bildirdikleri Ahmetcan gibi soyadı zaten turuyor)
sormak istediğim 7-14 gün iade hakkım var böyle bir şey mümkün mü yaksa dolandırıcılar mı.
şimdiden teşekkür ederim
Cevap: İnternetten Aldığım Ürünü Sebepsiz İade Ettiğim İçin Satıcı Zararları Kapsamında İcraya Verilmem
Dolandırıcılar mı bilemeyiz ancak süresi içinde zarar vermeden aldığınız ürünü iade ettiyseniz veya hiç öyle bir ürün almadıysanız, buyrun verin icraya benim böyle bir borcum yok diyin ve kayıtlı ikamet adresinmize bir icra ödeme emri gelirse de süresi içinde ( 7gün) borca itiraz etmeyi ihmal etmeyin.
Cevap: İnternetten Aldığım Ürünü Sebepsiz İade Ettiğim İçin Satıcı Zararları Kapsamında İcraya Verilmem
teşekkürler ilgi ve alakanız için. Sizin söylediklerinizin yaklaşık olarak aynısını söyledim. Kafamı karıştıran Eğer yatırmazsam yok avukatlık ücreti, mahkeme ücreti 10bin tl gibi bir ücret ödeyebilirsiniz gibi bir söylem oldu. daha önce icra mahkemem oldu birkaç sene önce (kanunen suçlu bendim ve ücreti maaşımdan icra yoluyla aldılar) bu bahsedilen masraflar yüzde olarak çok daha düşüktü o zaman. eğer haklılarsa 10bin tlyi bulma şansı var mı acaba. sanırım en doğrusu ismini verdikleri avukata ulaşmak. belki de onun ismini kullanıp dolandırıcılık yapıyorlardır.
- - - Güncellendi - - -
internette bir araştırma yaptım. onlarca kişi aynı hukuk bürosundan bu durumdan muzdarip. benim gibi inanmayıp dolandırıcı diyen herkese icra başlatmışlar. hemen hemen herkesten 270 tl istemişler yatırmayanlara 10-15 bin tl arası icra başlatmışlar. bu nasıl olabiliyor anlamış değilim
Alıntı:
tayf041 rumuzlu üyeden alıntı
benim gibi inanmayıp dolandırıcı diyen herkese icra başlatmışlar. hemen hemen herkesten 270 tl istemişler yatırmayanlara 10-15 bin tl arası icra başlatmışlar. bu nasıl olabiliyor anlamış değilim
İlamsız icra takibi için herhangi bir destekleyici belge gerekmez. Ben de yarın size karşı 1 milyon TL'lik icra takibi başlatabilirim.
İşte o takip geldiğinde, takibin haksız olduğundan eminseniz 7 gün içinde itiraz edeceksiniz.
Pek çok kişi, benim zaten böyle bir borcum yok ki, düşüncesiyle icra dairesinden gelen ödeme emrine itiraz etmiyor.
Ancak ödeme emrinde yazıldığı gibi yedi gün içinde "borcum yoktur." diye itiraz etmeyince, takip kesinleşir, menfi tespit davası vs. ile uğraşmak zorunda kalırsınız, onun da masrafı yaklaşık bu kadar.
Bu dolandırıcılar, itiraz etmeyenler için icra takibini kesinleştirip hacze gidiyor. İtiraz edenler için ellerinde alacaklarını kanıtlayacak belge olmadığı için icra takibi o itirazla sonlanıyor.