Ev sahibi arayıp küfür ediyor çıkmamı söylüyor
Ev sahibi çıkmamı istiyor daha önce de bir konu açmıştım. Daha 2 yıl dolacak. Aradı ve açtı ağzını yumdu gözünü. İftira atıyor, üstüne yürümüşüm vs diye, evde değilim 3 haftadır ses yapıyorsun şikayet geliyor diyor(kendisi almanyada şuan, bazen geliyor 2-3 ay kalıyor), çık diyor, oradan ciğerleriniz parçalanarak çıksın, cehennemde yanın vs diyor, küfür ediyor. Hiç de bir şey yapmadık sadece çıkmayı düşünmüyoruz demiştik. Evi yaktınız yıktınız diyor, yaktınız yıktınız dediği duvarlar nem yaptıydı onları gördü, afedersiniz başımdan aşağı işediniz diyor(o ara Türkiye'deydi, alt katta oturuyor) normal tuvalete girip çıkıyorum işte onun sesini laf ediyor, gece neden banyoya giriyorsun gece girme sabahı bekle diyor vs. Ben ne yapmalıyım şuan? Attığı iftiralar ve küfür için ne yapabilirim? Konuşmanın ses kaydını aldım duruyor. Bu ses kaydı kanıt sayılır mı?
Cevap: Ev sahibi arayıp küfür ediyor çıkmamı söylüyor
Bir daha aradığında konuşmanın başında ses kaydı alacağınızı söyleyin.İzinsiz/habersiz kayıtlar sıkıntı size çıkarabilir.Mahkeme orda istediğin yere başvur deyin.Aramaları açmayın ya da ısrarlı aramalarda açın.Kişilerin huzur ve sukunu bozmadan savcılığa şikayetçi olun.Konuşmalarda hakaret varsa(beddua değil küfür gibi) şikayetinize hakareti de ekleyin.Kozların çoğu sizde.10 yılınız dolmadıysa çıkarması imkansıza yakın.Ben tüm haklı sebeplerim ve ihtiyacım olmasına rağmen kiracımı 2 sene de zor çıkardım(evi yeni almıştım, benle kontratı bile yoktu).Hiç rahatsız etmedim.Çünkü hem evde çoluk çocuğu var hem de yaptığım yasa dışı.Dik durursanız ve sinir savaşına gücünüz varsa yapabileği bi şey yok.Başım ağrımasın da derseniz bir şekilde uzlaşıp çıkma seçeneğini de düşünebilirsiniz.Umarım sizin için hayırlı olan olur..
Hakaretler için savcılığa suç duyurusunda bulunabilir ya da en yakın polis/jandarma karakoluna gidip şikayetçi olabilirsiniz.
Diğer yandan kiracı olarak üzerinize düşen yükümlülükleri yerine getirdiğiniz müddetçe(tahliye için ev sahibinize haklı sebep oluşturmayın-kiranızı süresinde ödeyin) endişe etmenizi gerektirir bir durum yok. Ev sahibiniz ihtar çekerse ev sahibi açısından haklı durum oluşturabilecek yanıtlar vermeyin. Ev sahibiniz tahliyeye ilişkin dava açabilir. Bu aşamada avukatınızdan destek alın.
Av. Gamze Çelikkol
Ben uğraşırım ama eşim var. O baya sıkıntı yapıyor ağlıyor. Ayrıca iftira atıyor, üstüne yürümüşüm, yok gece çamaşır makinesi çalıştırıyormuşum hep, bir eşyasını kirletip vermişim falan diye herkese de anlatıyor. Hepsi iftira, hiç utanması sıkılması yok hiç onu görmediğim gün diyor ki üstüme yürüdün. Ben şuan evde bile değilim 3 haftadır, komşular şikayet ediyor bak çok sinirliler yine arıyorlar diyor. Camdan çıkıp bağırıyor bu eve bir daha adımını atma vs diye. 2 sene sonra tayin isteyip gideceğim zaten eşimden dolayı buradaydım ama bir daha taşın et bir ton para ve iş. Ne yapacağımı bilemedim. Sövüyor bir de en kötüsü, hadi telefonda sövdü sonradan sakinleştim, bir gün geçer karşıma söver elimden bir kaza çıkar diye de korkmuyor değilim.