-
Dropshipping
Merhaba iyi günler. Sorum şu, Dropshipping yapmak istiyorum. Aliexpress üzerinden öncelikle dropshipping yasalmı. vergi numaram vs şirket açtım aliexpress üzerinden faturamı vs kesiyorum. hiçbir işlemim faturasız olmayacak.
2. olarak sorum. Türkiye üzerinde belli başlı moda ürünlerini dropshipping yaparak satmak istiyorum stoksuz şekilde yurt dışına.
Bu mağzaların ürün görsellerini aliexpress mağzamda dropshipping amacı ile paylaşabilir miyim? bunun bir sıkıntısı var mı bilgilendirirseniz sevinirim.
-
Cevap: Dropshipping
Dropshipping nedir diyenler için özetle stoksuz e-ticaret demektir. Satılacak malları stoklamadan ve depolamadan, alıcı ve satıcı arasında bir bağ oluşturarak yapılan bir elektronik ticaret yöntemidir. Doğrudan gönderim de denilse de bu stoksuz e-ticaret türü internet üzerinden satış yapmak için en çok tercih edilen yollardan biri olup, yasaldır.
Vergisel sorumlulukları yerine getirdiğiniz sürece, fatura kestiğiniz sürece mali açıdan da sorun yaşamazsınız.
Mağazaların ürün resimlerini yani katalog veya web sitesindeki fotoğraflarını kullanmanız mağaza ile sorun oluşturabilir, telif sorunu yaşayabilirsiniz. Bunun için mağazadan izin almanız çok daha sorunsuz ilerlemeye yarar.