Ev sahibinin evi satmak için tadilat nedeniyle kiraciyi evden çikarmasi
Merhabalar. Ev sahıbım evi tadilat yaptırıp satıcam ona göre sözleşme zamanı olan ağustos 2022'den önce boşalt diye bugun tebligat çekmiş. Bende çıkmak istemiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim.
Cevap: Ev sahibinin evi satmak için tadilat nedeniyle kiraciyi evden çikarmasi
Ev sahibi tadilat nedeniyle tahliye davası açar, bunun samimi olduğunu ispatlarsa kiracının tahliyesine karar verilir. Sizce evin onarıma ihtiyacı var mı?
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Ev sahibi tadilat nedeniyle tahliye davası açar, bunun samimi olduğunu ispatlarsa kiracının tahliyesine karar verilir. Sizce evin onarıma ihtiyacı var mı?
hocam evin durumu zoraki bir tadilat gerektericek hiç bir durum yok. sonuçta bende ailemle oturuyorum. satış yapmasına engel olabilecek bir görüntü yok. birkaç sorum olucak.
1. diyelim ben çıkmadım ve tebligatı dikkate almadım. peki hangi süreçte benim itiraz etmem gerekiyor. şu an tebligata cevap vermem gerekiyor mu?
2 diyelim ev satıldı yeni alan kişi satın aldıktan sonra 1 ay içinde tekrar mı tebligat çekmesi gerekiyor ?
3. diyelim yeni alıcı tebligatı çekti ve çık dedi. sanırım 6 ay sürem var. sonra tahliye davası açtı. bu süreçte karşı cevap vermem gerekiyor mu? avukat tutmam gerekiyor mu? birde davayı kaybedersem ortalama masraf ne kadar olur?
sorularım çok oldu. şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba, şimdilik ev sahibiniz tahliye için icra takibi yapana kadar veya tahliye davası açana kadar beklemenizde problem yok. Takip başladığı takdirde bir avukat yardımına başvurabilirsiniz.