Kredi kartının çalıntı kart olduğunu bilmeden alışveriş yapmışım
Merhaba değerli forum üyeleri bundan 2 yıl önce bir dolandırıcının ( dolandırıcı olduğunu bugün anladım ) tuzağına düştüm olay şöyle oluyor kendi hesabında nakit olmadığını fakat kredi kartında limit olduğunu söylüyor fakat kartları nakit avansa kapalı olduğu için acil nakit ihtiyacını kartı ile yapılan alışverişin yarı fiyatını hesabına havale istiyor 3400 TL lik alışveriş için 1500 TL ye anlaştık Hepsiburada üzerinden siparişimi geçtim ürünüm geldi aradan 2 yıl geçti ve bugün polis memuru aradı savcılım ifademi istiyormuş kart sahibinin kart ile yapılan alışverişten haberi yokmuş yarın karakola ifade vermeye gidiceğim başıma neler gelebilir ne yapmalıyım
Not : parayı gönderdiğim dekonta ulaştım ve kişinin cep telefonu numarası elimde var
- - - Güncellendi - - -
Bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz
- - - Güncellendi - - -
Bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz
Cevap: Kredi kartının çalıntı kart olduğunu bilmeden alışveriş yapmışım
Savcıya burada anlattığınız gibi ne olduysa anlatmalısınız. Fakat bana pek ikna edici gelmedi.
alışveriş 3400 lira, siz 1500 lira havale gonderdiniz, ayrıca kalanı da dolandırıcının belirttiği karttan çektiniz? böylece göya dolandırıcı nakit ihtiyacını da karşılamış oldu. işiniz zor. sonuç ne oldu yazmamışsınız ama karşı tarafın zararını karşılamanız cezayı hafifletir ama ceza almamanız olanaksız gibi.
Merhaba dava ne oldu bilgi verebilir misiniz benzer bır durum basıma geldi