Trafik kazasi sonucu mahkeme
Merhaba,
6 ay once Y seklinde birlesen yolda onume kiran araca arkadan carptim. Aracim pert oldu karsi tarafin kamyoneti yan devrildi. Iki tarafta da basit tibbi mudahaleyle giderilecek sekilde yaralanma mevcut. Polis ifademde olay yerinin kamera kayitlarini istedigimi belirtmistim kazanin olusunun gorulebilmesi icin. Karsi taraf serit degistirmedigini ve onumde seyrettigini ifade ediyor.
Sikayetim sonucu ek kovusturmaya yer olmadigina dair karar cikti, olayda ASLİ VE TAM kusurluymusum. Karsi taraf uzlasmaci araciligiyla 250 000 TL istiyor, uzlasamadik dolayisiyla is mahkemeye cikacak.
Otobandaki kamera kayitlarinin saklanma suresini 20 gun olarak duymustum, kamera varsa tabi.
Daha once hic sabika kaydim yok. Bir işim var ama maddi olarak avukat tutabilecek ekonomim de yok. Hapis ya da para cezasi verilmesi durumunda sabikaya isleniyor diye biliyorum. Bu olayda hukmun aciklanmasinin geri birakilmasi ihtimali nedir acaba?
Saygilar, iyi calismalar
Cevap: Trafik kazasi sonucu mahkeme
Para cezası veya hapis cezası alsanız da, hükmün açıklanmasının geri bırakılması sadece alacak olduğunuz ceza durumunda sizi rahatlatacaktır, karşı tarafın zararı ortadan kalkmayacak HAGB verilmiş olsa dahi.
Cevap: Trafik kazasi sonucu mahkeme
Peki arabulucu araciligiyla uzlasmaya evet demem, ve karsi tarafin hayir demesi, mahkemede lehime bir izlenim olusturur mu?