Maaştan İcra Kaldırma prosedürü hk.?
Merhaba,
Ben kamu personeliyim ve şu anda üzerimde 2 tane icra var ve maaşımdan kesiliyor. Şu an kesilmekte olan dosya borcu 10 bine yakın, sıradaki ise 17000. Şimdi biz memurlar için para çekebildiğimiz bir sandık var. Bende sandıktan para çekeyim ve maaşımda bulunan 2 icra dosyasını da kaldırayım istiyorum. Halihazırda maaşımdan kesen firma avukatıyla görüştüm ve maaşımdan icrayı kaldırın ve 1 ay sonra kalan bakiyeyi tek seferde ödeyeyim dedim. Taahhüt imzalarsanız olur dedi kabul edim. Asıl sorun 2.dosya olan avukatla anlaşamıyoruz. Diyor ki borcu kapat, icrayı kaldırayım. Bende diyorum ki aramızda taahhüt, sözleşme ne gerekiyorsa yapalım ve bende 1 ay sonra tek seferde ödeyeyim. En nihayetinde ödemezsem hapise girmem söz konusu, bunu göze alacak değilim. Avukat kabul etmiyor. Sormak istediğim burada herşey avukatın kendi isteğine mi bağlıdır ? Yani icra ile kesintiye giderse parayı tahsil etmesi 2 seneyi geçeceği gibi, parça parça alacak. Maaşımdan 1 aylığına da olsa icrayı kaldırmanın yolu yok mudur ? Teşekkür ederim.
Cevap: Maaştan İcra Kaldırma prosedürü hk.?
Haczi şimdi kaldır 1 ay sonra ödemeyi yapayım teklifinizi, alacaklı ( veya vekili) kabul etmediği sürece yapabileceğiniz bir şey olmamakla birlikte,
ödemelerin tamamını ilgili icra dairesi hesaplarına dilediğiniz herhangi bir zamanda yapabilirsiniz.
Bunun için ödeme yapacağınız tarihten önce icra dairesine gidip kapak hesabı yaptırarak güncel borç bilginizi öğrenip küçük bir miktar fazlasını icra dairesi hesabına ödeyerek dosyayı kapatmış ve akabinde icra dairesinden alacağınız yazı ile maaş haczinizin kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.
Bunun için avukatla bir anlaşma yapmanıza da gerek yok ama avukatla borcun güncel miktarı konusunda bir miktar indirim alma şansınız olsa da,
icra dairesi dışında bir yere yapacağınız ödeme sadece alacaklının kendi alacak olduğu kısımla ilgili borcu kapatmanızı sağlayabilecek,
maaşınızdaki haczin kaldırılması için gene icra dairesine gidip icra masraflarını ödeyerek dosyanın kapanmasını sağlamanız gerekecektir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Haczi şimdi kaldır 1 ay sonra ödemeyi yapayım teklifinizi, alacaklı ( veya vekili) kabul etmediği sürece yapabileceğiniz bir şey olmamakla birlikte,
ödemelerin tamamını ilgili icra dairesi hesaplarına dilediğiniz herhangi bir zamanda yapabilirsiniz.
Bunun için ödeme yapacağınız tarihten önce icra dairesine gidip kapak hesabı yaptırarak güncel borç bilginizi öğrenip küçük bir miktar fazlasını icra dairesi hesabına ödeyerek dosyayı kapatmış ve akabinde icra dairesinden alacağınız yazı ile maaş haczinizin kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.
Bunun için avukatla bir anlaşma yapmanıza da gerek yok ama avukatla borcun güncel miktarı konusunda bir miktar indirim alma şansınız olsa da,
icra dairesi dışında bir yere yapacağınız ödeme sadece alacaklının kendi alacak olduğu kısımla ilgili borcu kapatmanızı sağlayabilecek,
maaşınızdaki haczin kaldırılması için gene icra dairesine gidip icra masraflarını ödeyerek dosyanın kapanmasını sağlamanız gerekecektir.
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Demişsiniz ki; "Bunun için ödeme yapacağınız tarihten önce icra dairesine gidip kapak hesabı yaptırarak güncel borç bilginizi öğrenip küçük bir miktar fazlasını icra dairesi hesabına ödeyerek dosyayı kapatmış ve akabinde icra dairesinden alacağınız yazı ile maaş haczinizin kaldırılmasını sağlayabilirsiniz." Yani anladığım icra dairesi dosyayı hesaplayacak + üzerine de masraf eklenecek bunu ödedikten sonra icra kalkacak.
İşte benim sorunum da bu, sonuçta ödemek istiyorum fakat 15 Temmuz 2022 maaşımda icra olmazsa para çekebileceğim. Şu aşamada avukat kabul etmedi ve şu anda parayı çekmeden de ödeyebilecek durumda da değilim. Bu şartlar altında bir şekilde, 1 aylıkta olsa maaşımdan icrayı kaldırmanın yolu yok mudur ? Teşekkürler.
Alacaklı kabul etmiyorsa, bu dediğinizin bir yolu bulunmamakta.
Sizin de mutlaka aklınıza gelmiştir ama bir yakından kısa süreli borç temini ile önce haczi kaldırmayı sonra sandıktan alacağınızla borcunuzu kapatmayı deneyebilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Alacaklı kabul etmiyorsa, bu dediğinizin bir yolu bulunmamakta.
Sizin de mutlaka aklınıza gelmiştir ama bir yakından kısa süreli borç temini ile önce haczi kaldırmayı sonra sandıktan alacağınızla borcunuzu kapatmayı deneyebilirsiniz.
Erdoğan bey, tekrar rahatsız ediyorum da; internette araştırmalarım sonucu bir bilgiye ulaştım. İcra dairesinde borcun 4/1 ini peşin ödeyerek geri kalan kısmı 3 taksit yapılabiliyormuş. Ve bu şekilde icra dairesinin maaştan icrayı kaldırması söz konusu mudur ? Teşekkürler. Dosya 1720
Size borcunuzu ödemenizle ilgili ilk ödeme emri geldiğinde icra dairesine giderek bu borcu 4 taksitte ödemek istiyorum diyerek bahsettiğiniz taksitlendirmeyi yapma şansınız vardı, artık yok.
Erdoğan bey tekrar rahatsız ediyorum ama yine mevcut konumla ilgili. Ben çevremden geçici olarak borç buldum ben İzmir'de yaşıyorum ve İzmir'de bulunan icra dosyamı icra dairesine giderek ödemesini yaptım ve maaştan kaldırılma kağıdını aldım, icram dosyam da uyapta kapalı durumuna geçti ve hepsi 10 dk sürdü.
Asıl sorun şu; İstanbul icra dairesinde bulunan icra dosyam için ilgili avukatı aradım ve ödemeyi gönderdim ve o da aynı gün uyaptan icra dairesine yazdı, maaşımdan icranın kaldırılma talebini vermiş ve uyap sisteminde Tensip zaptı isimli yazıda şöyle yazıyor;
1-(Kurum XXXXXXXXXXXX GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ) maaş (Çalışan Kamu) üzerindeki hacizlerin kaldırılması talebinin KABULÜNE
Ki bu 5 gün öncesine ait ama kurumuma yazı halen yazılmış değil, dosya hesabı kısmında da borcum görünüyor ve dosya halen açık durumda. Avukatı aradım icra dairesinin yoğunluğundandır diyor ve önümüzdeki günlerde yazar diyor. Ama şöyle bir şey var eğer o yazı bu ay sonuna kadar İstanbul'dan kurumum olan İzmir'e ulaşmazsa temmuz maaşımda yine icra olacak ve böylelikle ben sandıktan para çekemeyeceğim. Bu benim için büyük bir yıkım olur. İstanbul'da bulunan icra dairesini hergün belki 20 defa arıyorum ama telefonlara bakmıyorlar. Biliyorum ki İstanbul'da olsam icra dairesine giderek bu sorunu çözerim ama orada değilim. İvedilikle o maaştan icranın kaldırıldığı yazısını nasıl göndertebilirim ? Bunun için hızlandırılmış bir yol var mıdır ? Teşekkür ederim yardımlarınız için.