Jandarma ve Savcının tavrı

İkinci el bir telefon aldım bir magazadan. Daha sonra sattım. Birgün çalıştığım fabrikaya jandarma geldi, ifade için aranmaniz var sizi almaya geldik. Üstümü giyinip geleyim dedim olma dediler, iş elbiselerimle fabrika içinden alıp götürdüler.
Savcılık alıp sattığım telefonun çalıntı olduğunu bununla ilgili ifade vermemi istedi. Savcıya neden aldığımı ve nereye sattığımi anlattım, ifademi aldılar tamam dediler.
Savcıya dedim ki, usul bumudur, telefonum belli, adresim belli, işyerim belli neden bu şekilde aliniyorum, işyerine ne cevap vereceğim. İfade tutanağının bir örneğini al ver dedi.
Peki Usul bumudur.
Sent from my VIA_E4 using Hukuki NET mobile app

Cevap: Jandarma ve Savcının tavrı

Hiç hoş bir usül değil. Siyasete girmek istemiyorum ama adamı bir yerden alma modası almış başını yürüyor. Davet edersin gelmezse alırsın. Altıüstü basit bir suç bahsettiğiniz. Sanırsın ki savcılıkta başka suç yok da sadece sizinle ilgileniyorlar. Not: Aranma olması için çağrıya rağmen gitmezsiniz, sonra arama kararı çıkar. Eminim ki kelime aramanız vardır da aslında teknik ve hukuki anlamda bir kararı yoktur...

Selam
Sadece ifade vererek kolayca 
Atlatmışsın geçmiş olsun

Bu tür durumlarda işyerleri genelde işten çıkarıyorlar. Kimin umurunda dersen kimsenin umurunda olmuyor. İfade tutanağını alıp işyerine versen ne olacak. İfade tutanağında bu şahıs suçsuzdur mu yazıyor. Laf olsun torba dolsun.
Asıl buradaki hata hakkında aranma çıkması. Senin hakkında aranma çıkması için seni ifadeye çağırmaları lazım. Genelde savcılık ifadeye çağırmıyor. Kolluğa yazı yazıp, şahsın ifadesini alın diyor, kolluk adresinde bulamadık diye tutanak tutup, tutanağı savcılığa gönderiyor, akabinde aranma çıkıyor. Yani problemin kaynağı adresinde bulamadık tutanağını tutanda. Tabi sen adresinde değilde başka bir yerde kalıyorsan tutanak ve aranma kaydı doğru. Bazen polis jandarma telefonla arayıp karakola çağırır, şahıs inanmaz, karakola gitmez, sonra beni niye çağırmadınız der. Veya yabancı numara arıyor diye telefonunu açmaz, sonra adresine gittik bulamadık diye tutanak tutulur.