savunma dilekçesi nasıl olmalı?
selamlar...
eşimle girdiğim tartışma sonucu kendisi polisi arayarak karakolda alınan ifadem sonrasında hakkımda evden uzaklaştırma cezası verildi.müşteki hastaneden darp raporu almış.ama ben kendisine hiçbir fiziksel müdahelede bulunmadım.darp izi olmadan darp raporu veriliyor mu.
aile mahkemesine itiraz dilekçesini verdim.dilekçenin bazı maddelerini interternetden bulup ekledim.hakkımdaki iddiaları kabul etmedim.eşimin evlenmeden önce ve evlendiğimizde psikolojik tedavi gördüğünden ve ilaç raporu aldığından bahsettim.
1.sizce hakim bu yazdıklarımı dikkate alır mı?.yani kendimi savunmam için gerekçe olur mu.
2.hakim kendisi isterse karşı taraf dilekçe vermeden süreyi uzatır mı yada hakkımda kamu davası açılır mı?
bu konuda endişelerim var. değerli hukukçularımızdan bu konu hakkında görüşlerini,bilgilerini yazmalarını rica ediyorum.teşekkürler..
Cevap: savunma dilekçesi nasıl olmalı?
Doktor raporunda ne yazıyor bunu bilmeden yorum yapmak pek sağlıklı değil.
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
e-nabızdan darp raporuna baktım birşey yazmıyor.başlangıç tarihi var.bitiş tarihi yok.yalandan darp varmış gibi rapor mu veriliyor.
Alıntı:
uzaklaştırma kararı aldıran eş, süresi dolmadan uzaklaştırma kararını nasıl sonlandırabilir.bu konuda bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz?
Uzaklaştırma kararı aldıran eş, şikayetinden vazgeçtiğine dair dilekçe verebilir ve uzaklaştırma kararının kaldırılmasını talep edebilir. Kabul görmezse hakkında uzaklaştırma kararı alınan eş, dilekçeyle eşinin şikayetinden vazgeçtiği gerekçesiyle bir dilekçe vererek uzaklaştırma kararının kaldırılması talebinde bulunabilir.
Alıntı:
Uzaklaştırma kararı aldıran eş, şikayetinden vazgeçtiğine dair dilekçe verebilir ve uzaklaştırma kararının kaldırılmasını talep edebilir. Kabul görmezse hakkında uzaklaştırma kararı alınan eş, dilekçeyle eşinin şikayetinden vazgeçtiği gerekçesiyle bir dilekçe vererek uzaklaştırma kararının kaldırılması talebinde bulunabilir.
Bu şikayetden vazgeçme dilekçesi bir üst aile mahkemesine mi yoksa karakola mı veriliyor.?ben zaten itiraz dilekçemi verdim.