Kiracım evi satacağım müşterilerimle konuşarak evin satışını sabote ediyor.

Merhabalar iyi çalışmalar...
İhtiyaçtan dolayı kiracılı evimi satışa çıkardım.Bu evden başka mülküm bulunmamaktadır.Emlakçım kiracıdan randevu ve izin alarak evi potansiyel alıcılara gösteriyor.Fakat alıcı ve emlakçı evi gezerlerken "kiracımın babası" benim hakkımda kötü konuşarak veya beni çıkaramazsınız gibisinden konularla evin satışını sabote ediyor.Biz tefe tüfe oranında kira zammı dışında kiracıdan birşey talep etmiyoruz, hiçbir zaman talep etmedik.Hakkımızda kötü konuşmasının sebebi ; "Daha öncede evi satışa çıkardık ve kendisine de almak isteyip istemediğini sorduk.Kendisi de evi almak istediğini fakat parayı toparlamak için 30 gün süre istedi.Bizde kiracının samimiyetine inanarak bunuda kabul ettik ve dönem içerisinde oluşan fiyat artışına rağmen aynı fiyattan 30 gün sonra kendisine evi alıp almayacağını sorduk.Kendisi biraz açığım var diyerek pazarlık yapmaya çalıştığında ise biz ona satışı yapmaktan vazgeçtik.(aradan 1 sene geçti)" İşte bu olaydan ötürü potansiyel alıcılara ve emlakçıya hakkımızda kötü konuşarak ve evi sattırmak istemediğini söylerek evin satışını sabote ediyor.Bu hususta, bu şekilde evin satışını sabote etmesinden ötürü ve hakkımızda yalan,yanlış bir şekilde evin müşterilerine konuşmasından dolayı tazminat davası açabiliyor muyum?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Cevap: Kiracım evi satacağım müşterilerimle konuşarak evin satışını sabote ediyor.

Evi satmak yasaların hatta anayasanın mülkiyet hakkında tasarruf etmek şartının en önemli hakkı. Buna engel olmak borçlar hukukuna göre tazminatı gerektirir. Ancak nasıl ispatlayacaksınız ?

Cevap: Kiracım evi satacağım müşterilerimle konuşarak evin satışını sabote ediyor.

Emlakçı ile alıcı birlikte evi gezerlerken bu diyaloglar yaşanıyor. Adam en son ağzından bile kaçırmış " evi sattirmak istemiyorum." Diye. Emlakçıyı şahit tutmam ispatı için yeterli olur mu?
- - - Güncellendi - - -
Ayrıca kiracıyla dün yüzyüze de görüştük. Adam yüzümüze karşı rahat rahat bilerek sabote ettiğini söylüyor.

Bahsettiğiniz kötü konuşmalar nedir? 
Evi sattırmak istemiyorum lafı hakaret yada kötü söz değil, nasıl bir kötü söz söyleyebilir ki kiracınız evi satın almayı düşünen kişiyi caydıracak?

Evi alacak kişi oturmak için alacak olabilir.
Veya yatırım amaçlı alacak kişi için kira bedeli emsallere göre düşük kalmış olabilir.
Her iki durumda da müstakbel alıcının kiracıyı çıkarması gerekecek.
Benim anladığıma göre kiracı da "beni çıkaramazsınız" diyor.
Çözüm: Kiracıyı tahliye için haklı bir neden bulup kiracıyı evden çıkarmak ve ondan sonra boş evi satılığa çıkarmak.

Kötü söz olarak ne dediğini tam net bilmiyorum. Ama emlakçıya daha çok yükleniyormuş bildiğim.Kötü sözden kastımda hakkımızda daha önce oluşan durumdan dolayı yalan yanlış bilgiler vermesidir.Tam olarak anladığım adam alıcıya "burayı alma, benimle uğraşırsın." şeklinde konuşuyor.
- - - Güncellendi - - -
	Alıntı:

Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı

Evi alacak kişi oturmak için alacak olabilir.
Veya yatırım amaçlı alacak kişi için kira bedeli emsallere göre düşük kalmış olabilir.
Her iki durumda da müstakbel alıcının kiracıyı çıkarması gerekecek.
Benim anladığıma göre kiracı da "beni çıkaramazsınız" diyor.
Çözüm: Kiracıyı tahliye için haklı bir neden bulup kiracıyı evden çıkarmak ve ondan sonra boş evi satılığa çıkarmak.

Kiracıyı çıkaramayız,Yani düşünün ki adam alıcılara evi gezdiriyor, hukuki çerçeve de adam evin satışını sabote ettiğini göstermiyor.Çıkarabileceğimiz haklı bir gerekçe de yok yani.Uğraşıcaz anlaşılan pek bir sonuç yok bu anlamda galiba.

Alıntı:

umitataman rumuzlu üyeden alıntı

...Bu hususta, bu şekilde evin satışını sabote etmesinden ötürü ve hakkımızda yalan,yanlış bir şekilde evin müşterilerine konuşmasından dolayı tazminat davası açabiliyor muyum?

Bu durumda aslında tazminat davası açabileceğiniz bir durum da sözkonusu olmuyor

Alıntı:

Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı

Bu durumda aslında tazminat davası açabileceğiniz bir durum da sözkonusu olmuyor

İlginiz ve bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar.