Dolandırıcılık suçundan ifadeye çağırıldım
Herkese İyi Forumlar,
Ben webtasarım işleriyle uğraşan biriyim şahısın biri yaklaşık 2 yıl kadar önce benden hizmet alıp parasını ödedi.Yanlız para gönderdiği hesap dolandırıcılık işlerine karışmış banada ödemeyi bu hesaptan yaptıkları için şüpheli olarak çağırıldım.Yani zaman uzun bir süre olunca whatsapp yazışması felan durmuyor ve dursa bile kullandığı hat yabancı şahıs üzerine alınmış.Gelen parada açıklama şerhi bulunmuyor ama her ihtimale karşı mağdurun parasını ödemek istiyorum.Şahısa ulaşamıyorum bu şahısın parasını ödemek için ibanına nasıl ulaşabilirim.Para hesabıma gelmiş olsa hesap hareketinden atcam ama dolandırıcılık işlemlerinde kullanılmış hesaba yapmış bu şahısa ulaşmakta güçlük çekiyorum.Yani avukatlara felan danıştım ama onlarda fatura olup olmadığını sordular bende bilişim firması olmadığını ek gelir olarak yaptığımı söyledim problem yaşayacağımı belirttiler.Şuan arafta kalmış durumundayım yani ne yapabilirim ?
Cevap: Dolandırıcılık suçundan ifadeye çağırıldım
Anlattığın olaydan pek birşey anlaşılmasa da Basit Dolandırıcılık uzlaşmaya tabii suçlar kapsamına alındığından şikayet edene uzlaşma anında parayı ödemek istediğini söyleyebilirsin. Ancak suçun nitelikli hali ise uzlaşmaya tabi değildir. Bilişim araçlarını kullanarak nitelikli dolandırıcılık kapsamında değerlendirilir ise, ki anlattığın olay ona uyuyor gibi uzlaşma hükümleri uygulanmaz. Hesabına gelen paranın ekstrada kimden geldiği nasıl belli değil o kısmı hiç anlamadım.
Cevap: Dolandırıcılık suçundan ifadeye çağırıldım
Hocam parayı bana dolandırıcı yolluyor.Benden hizmet alıyor aslında iki kişiyi dolandırıyor.Sahte ilanlar verip para hesabına düştükten sonra bana yolluyor benden hizmet alıyor.Yani şikayetçi olduğu kişi ben değilim ama benide ifadeye çağırdılar o hesapdan para geldiği için