Siteler için alınan yapı kayıt belgeleri çöp müdür ?
Selamlar,
Bir avukatla görüştüm. 2018 öncesi yapılmış olsa dahi projeye uygun yapılmadıysa siteler için alınmış olan yapı kayıt belgeleri çöptür dedi. Bu durum ile ilgili bilgisi olanlar varsa fikir verebilirlerse çok sevinirim. 2007 de yapılmış 15 bloktan oluşan site için yıkım kararı vardı 2018 de yapı kayıt belgesi alındı. Ama projeye aykırıysa biri çevre ve şehircilik il müdürlüğüne şikayet ettiiğinde yapı kayıt belgeleri iptal edilir deniliyor bu doğru mu ?
Cevap: Siteler için alınan yapı kayıt belgeleri çöp müdür ?
Alıntı:
GüneşliGökyüzü rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar,
Bir avukatla görüştüm. 2018 öncesi yapılmış olsa dahi projeye uygun yapılmadıysa siteler için alınmış olan yapı kayıt belgeleri çöptür dedi. Bu durum ile ilgili bilgisi olanlar varsa fikir verebilirlerse çok sevinirim. 2007 de yapılmış 15 bloktan oluşan site için yıkım kararı vardı 2018 de yapı kayıt belgesi alındı. Ama projeye aykırıysa biri çevre ve şehircilik il müdürlüğüne şikayet ettiiğinde yapı kayıt belgeleri iptal edilir deniliyor bu doğru mu ?
Sorum ile ligili yardımlarınızı bekliyorum,
Saygılar
Yapı kayıt belgesi alındıysa site yıkılmaz. Amacınız nedir?
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Yapı kayıt belgesi alındıysa site yıkılmaz. Amacınız nedir?
Cevabınız için teşekkür ediyorum. Ancak bir gayrimenkul hukukçusuna sorduğumda sitelerde yapıların projeye uygun olmaması durumunda yani izin verilenden büyük yapılması durumunda ortak alanların işgal edilmiş olacağı ve bu nedenle yapı kayıt belgelerinin iptali gerektiği belirtildi. Bende Çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığına dilekçe yazdım yapı kayıt belgelerinin iptali için sitenin bağlı bulunduğu çevre şehircilik ve iklim değişikliği il müdürlüğü belediye ye yazı yazarak site ile ilgili detayları istedi aynı zamanda yine bakanlığın il müdürlüğü talebi ile tüm blokların fotoğrafları çekildi. Bakanlığın bana verdiği cevapta yapı kayıt belgesi ile ilgili komisyonun toplanacağı ve kararın verileceği belirtildi.