Borç Yüzünden Rahatsız Edilme Hakkında
Merhaba! Kolay gelsin. Bundan bir kaç sene önce iki bankaya borcumdan dolayı ödeyememe konusu başıma geldi.
Sürekli telefon ile rahatsız ediliyordum; "borcunuzu ödeyin", gibisinden.
Mahkeme "engelli" olduğumdan her iki bankanın suçlu olduğuna kadar verdi.
Ve bankalardan birisi borcumu "....... Varlık Yönetimi" diye bir şirkete devretmiş.
Her seferinde beni arayıp rahatsız ediyorlar. Borç konusunda mahkeme beni haklı bulmuşken hala rahatsız edilmekteyim.
Kaç defa cep telefon numaramı değiştirdim lakin kimlik numaramdan benim numaramı her seferinden buluyorlar.
Bu; altıncı mı yoksa daha mı fazla bilmiyorum hala numara değiştirmek zorunda kalıyorum.
Birde bankamatik kartıma para yatıramıyorum ve bu paraya el koymalarından korkuyorum.
Sizce mahkemeye başvursam bu şirketi şikayet etsem sonuç ne olur? Bilgisi olan yazabilir mi?
Cevap: Borç Yüzünden Rahatsız Edilme Hakkında
Bu konu hakkında bilgi sahibi olan hala cevap yazmış değil.
Beni bilgilendirirseniz inanın ki beni çok sevindirirsiniz. Lütfen bana cevap yazar mısınız?
Selam, geşmiş olsun.. Telefon numarası ne kadar değişirse değişsin sahibi belli olduğu için aramaya devam edecekler.. Başka birinin adına hat alıp onu kullanırsanız sizi kimse aramaz.. Varlık şirketleri Transilvanya vampirlerine rahmet okutan cinsten tefecinin peygamberi gibidirler.. Banka hesaplarına bloke koymazlar (bu bloke işini devlet kimseye yedirmiyor) Örneğin bin tl borç için sizi rahatsız ediyorlar, onlara onda birini teklif edin. Diğer bir yol ise sürekli arayan numaraları engelli listesine atın, bir kaç ay sonra arama sayıları nadir olacaktır..
Aleykümselam, sağolun. 2016'de başladı bu borç yüzünden mahkeme olayı 2018'de ise mahkeme sonuçlandı. Ben haklı duruma düşdüğüm helde sürekli rahatsız ediliyorum. Engellesemde başka numaradan tekrar aranıyorum. Allah'ım kimseyi böyle kişilerin ağına düşürmesin inşallah. Başka diyebileceğim birşey yok..
Alıntı:
RiKO rumuzlu üyeden alıntı
Aleykümselam, sağolun. 2016'de başladı bu borç yüzünden mahkeme olayı 2018'de ise mahkeme sonuçlandı. Ben haklı duruma düşdüğüm helde sürekli rahatsız ediliyorum. Engellesemde başka numaradan tekrar aranıyorum. Allah'ım kimseyi böyle kişilerin ağına düşürmesin inşallah. Başka diyebileceğim birşey yok..
Bankaya borçlu olduğunuz dönemde sürekli aranarak rahatsız edilmeniz nedeniyle açtığınız dava veya şikayetle bankaya olan borcunuz silinmez, borcunuz alacaklı vazgeçmediği sürece sonsuza kadar devam eder.
Mahkeme sizin rahatsız edi,lmenizle ilgili karar vermiş ve banka da o dönem mahkeme kararına uyarak tacizi bırakmış.
Sonrasında by alacaklarını devretmiş.
Alacaklının borcun ödenmesini istemesi ve takip etmesi normal. Eğer her gün arayıp taciz ediyorsa onlar da, onları da şikeyet edebilirsiniz elbette ama var olan borcunuzun silinmesini sağlamaz bu nedenle yapacağınız şikayet veya davalar.
Varlık şirketleri, bankalardan ellerindeki icra dosyalarını düşük meblağlarda satın alırlar ve sonrasında borçludan ne alabilirsek kardır mantığı ile çalışırlar. Ancak varlık şirketleri bankalardan alacağın temliki yoluyla bu dosyaları devir aldıklarından bankanın halefi olurlar. Yani yeni hak sahibi olurlar. Açıkçası bankalar kadar da yasal çalışmazlar. Alacağı tahsil etmek için her türlü hukuki ve fiili yolu denerler.