-
Aile içi şiddet
Ev hanımı zonguldakta ikamet etmekteyim 16 yıllık evliliğim var 15 yaşında bir oğlum var.eşim tarafından duygusal vede fiziksel şiddete maruz kalıyorum buna istinaden.aile mahkemesinden 4320 sayılı koruma karaı çıktı kararın çıkış tarihi03.02.2006da karar çıkmış bulunmakta olaylar devam ettiği için 26.7.2006tarihinde başvurduğumuz karakoldan adli muayene talebinden sonra.TCK.m.86/2-3/a, 4320 s.k.m 2/4, 53 bu yazılan kanun numaraları ile evrak geldi 17.10.2006 davamızvar bu konu hakkında sizden bilgi almak istiyorum.bu olayın üstünden 1ay sonra tekrar karakolda ifadelerimiz bulunmakta şiddette bağlı olarakkulak zarında yırtılma olduğu.tedavi için baş vurduğum uzman hekim savcılık tarafından rapor istenirse rapor çıkarta bilecegini söyledi en son kontrolde kullagımda işitme kaybı olduğu ameliyat önerisi oldu bu konuyu dile getirmelimiyim 17.10 2006da çıkacağım mahkemede yoksa daha sonramı bunun davası görülsün konu hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim.çıka bilecek sonuç ne olur çıkacağımız mahkemede.kendisi şimdi araştırmalarında koruma kararının gününün bitip bitmedigini araştırıyor ne kadar etkili olur kararın bitmesi uzaklaştırma alma olasılıgı varmı?
-
Aşağıda yazıda belirtilen kanun maddelerini yazıyorum. (Bu maddeler Savcılığın iddianamesinder yer alan, davanın dayanağı maddelerdir.) Anlaşılan o ki, yaptığınız başvurudan sonra Savcılık tarafından dava açılmasına karar verilmiş. Elbette duruşmada, son doktor raporundan da söz ediniz.
Kasten Yaralama
MADDE 86 - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması halinde, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur.
(3) Kasten yaralama suçunun;
a) Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı,
İşlenmesi halinde, "şikayet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır."
4320 Sayılı Kanunun 2/4 md.sinin iddianamede yer alması göstermektedir ki, eşiniz koruma kararına aykırı davranmaktadır.
Endişe etmeyiniz ve duruşmaya katılınız.