Yemek ve servis ücretleri, tazminat hesabı
Merhabalar değerli hukuki net forumdaşlarım,
Bugün bir kaç konuyu sizlerle paylaşmak isterim, ilki konu başlığıyla ilgili ; işveren tazminatlarımı öderken kıdemimi , izin ücretlerimi, ihbarımı dikkate almakla beraber bir zamanlar bu forumda okuduğum kadarıyla ve yanlış hatırlamıyorsam işverenin verdiği yemek ve tuttuğu servis otobüsü ücretlerininde tazminat hesabına eklenmesi gerekirdi. servisin gittiği mesafe 20 km. civarında. Acaba , hesaplama yapılırken işverenim servis ücreti artı yemek ücreti olarak yıl başına ne kadarlık bir ücreti hesap edip eklemeli idi.
Bununla ilgili bir yargı kararınıda aylarca önce bu forumda okuduğumu hatırlamakla beraber net hatırlayamıyorum.
İkinci konuya gelince, ben yüksek okul motor bölümü mezunuyum. Ve çalıştırıldığım 2 yıl 9 ay süre boyunca asgari ücrete tabi tutuldum. Aynı işyerinde çalışan hiç tahsili ve/veya kalifiyesi olmayan işçi arkadaşlarla aynı ücreti almış olmam yasalmıdır? Ne tür bir dava açabilirim?
Tazminatlarımın yeniden hesaplanmasını talep ederken servis ve yemek ücretlerinin dahil edilmesi yanında kalifiyeme ve tahsilime uygun bir ücretin takdir edilmesini ve kıdem, ihbar ve izin ücretlerimin hesabının hakim tarafından takdir edilecek yeni ücretim üzerinden yapılmasını isteyebilirmiyim.
Ramazanınız mübarek olsun efendim.
saygılarımla