Topraktan alınan ev ve tapuda farklı kat yazması
Merhabalar,
2017 Eylül ayında topraktan ev almak için mütahit ile sözleşme yaptık.
Yalnız acemiliğimizden hiç belediyeye gidip onaylı projesi var mı diye sormadık.
Mütahit bize satarken resim/maket üzerinden sattı ve projede değişikliğe gidip bize hiçbir şekilde bilgi vermedi.
Tarafımca sözleşmede 2.kat 10 nolu daireyi satın almışken,proje değiştikten sonra Zemin kat 3.nolu daire yi satın almış oldum.(Tapuda zemin 3 nolu daire geçiyor.)
Yaklaşık 1.5 sene önce tapuyu aldım ve şu an iskanı alınmış vaziyette dairenin.
Dairenin zemin katta olması dolayısı ile duvarlarda rutubet ve nemlenmeler oluyor.
Bu aşamadan sonra mütahit e sözleşme ve tapudaki kat farkından dolayı dava açsam ne tür bir dava açabilir?
Açacağım dava da hak/menfeat talep edebilir miyim?(Kat farkından dolayı ücret farkı gibi)
Not:Tapu babamın adına, ama sözleşmeyi oğlu olarak benim adıma düzenlemiştik.
Değerli görüşlerinizi bekler iyi çalışmalar dilerim.
Cevap: Topraktan alınan ev ve tapuda farklı kat yazması
Davayı tapu sahibi olan babanız açabilir. Sözleşmeye aykırı şekilde yapılan dairenin tesliminden, satın alınan daire ile teslim edilen daire arasındaki fiyat farkından, bunun dışında malda meydana gelen rutubetlenme vs gibi ayıp oluşturacak durumların müteahhit tarafından karşılanması amacıyla dava açabilirsiniz. Bulunduğunuz şehirde bir avukattan yardım almanızı tavsiye ederim.