Toplam 4 dosya bulunuyor
Balkon Demirini Hasır ile Kapama
Merhaba,
Bir sitede üçüncü katta kiracı olarak oturmaktayım. Balkon demirini hasır çit ile kapattım. Kapatma gerekçelerim:
1) Karşıdaki işyerlerinden evin içinin (yatak odası,salon ve mutfak) görünmesi",
2) Balkonda oturduğumda bina önünden geçen herkesin, yoldan geçen araba ve otobüslerin net bir şekilde her yerinizi görmesi (balkonda rahat oturamıyorsunuz ve bir kadın açısından da ayrı bir sorun).
Ancak, site hasırın kaldırılması konusunda sözlü olarak uyardı. Sadece giriş katların bu şekilde kapatabilmesinin mümkün olduğunu söyledi (sebebi: evin içinin görünmesi). Sitede (giriş kat haricinde) başkalarının da bu şekilde hasır veya yaprak çit ile demirleri örttüğünü / kapattığını belirttim. Onları da uyardıklarını söylediler. Balkonu sadece cam balkon olarak kapatabileceğimizi belirttiler. Bu masraflı ve içerinin görünmesini engellememektedir.
Sitenin diğer durumlarını da belirtmek isterim:
a) Sitede balkonunu cam ile kapatmış birçok daire mevcuttur.
b) Sitede balkonun duvarlarına ufo takanlar ve süs asanlar vardır.
c) Balkon demirlerine saksı asanlar vardır.
d) Balkonu neredeyse depo olarak kullananlar vardır.
d) Balkonunu hasır/yaprak çit ile kapatanlar vardır.
Örnek resimler EK'tedir.
Cam balkon yapılabileceğini belirttiler (komşulardan yazılı izin toplandığını görmedim. Benden önce toplandıysa onu bilmiyorum). Ancak kapalı balkon istemiyorum, açık balkon istiyorum ve özgürce hava almak istiyorum. Evimin içinde özel hayatımın gizliliğini ve mahremiyetimi korumak istiyorum. Bu konuda zorlama yapılabilir mi? Ayrıca ne yapabilirim?
Yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.