-
Kıdem tazminatı
yaklaşık iki ay önce işten çıkarıldım, sözleşmem işveren tarafından tek taraflı fesh edildi, çıkarıldıktan 15 gün sonra ihbar tazminatım verildi. Fakat kıdem tazminatım ve iznimi kullanmadığım için izin ücretim halen ödenmedi ve işveren tarafından bunu almam zorlaştırılıyor, ne yapmalıyım, hukuki boyutu nedir, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
-
Öncelikle şunu belirtmek gerekir. Yargıtay çeşitli kararlarında; gerçek işten çıkarma tarihinin ihbar tazminatının ödendiği tarih olduğunu hüküm altına almıştır. Bu nedenle işten çıkış tarihiniz ile ihbar tazminatınızın ödenme tarihi arasında geçen sürede, ücret zammı, yeni yıllık ücretli izne hak kazanma, bayram yardımı vb. özlük haklarınızda değişiklik yaratan bir durum sözkonusu ise bu hakları talep edebilirsiniz.
Önce işvereninize Noter kanalı ile "ihbar tazminatınızın işten çıkarılmanızdan 15 gün sonra ..... tarihinde ödendiği, kıdem tazminatı ve yıllık ücretli izin ücretinizin halen ödenmediği, 7 gün içerisinde ödeme yapılmaması durumunda, asıl,faiz ve fazlaya ilişkin yasal haklarınız saklı olmak kaydıyla, hukuki yollara başvuracağınız" a ilişkin bir ihtarname göndermeniz, ödeme yapılmazsa dava açmanız gerekecektir.
Şartları varsa ayrıca işe iade davası da açabilirsiniz.
Selamlar,