Sözleşme Bitmeden kiraciyi nasıl çıkarabilirim
Merhaba 3 Yıl önce bir ev alarak 5 yıllık sözleşme yapıp yillik yuzde 10 artış oranıyla kiraya verdim. Kendim de kiradayım ve ev sahibim tüfe oranında zam yapıyor. Ilk aşamada kiralar birbirini karşılarken şu an aradaki fark baya açıldı ve maddi olarak beni zorluyor. Kirada oturduğum için kiraciyi çıkarıp evime geçebilirmiyim acaba. Cevaplarınız için teşekkür ederim
Cevap: Sözleşme Bitmeden kiraciyi nasıl çıkarabilirim
5 yıllık kira dönemi sonunda ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açabilirsiniz.
İhtiyacınızda samimi olmanız, tahliye sonrasında kendinizin taşınması gerekiyor.
İhtiyaç nedeniyle tahliye ederseniz 3 yıl süreyle başkasına kiralayamazsınız, aksi takdirde kiracıya bir yıllık kira bedeli kadar tazminat ödemek zorunda kalırsınız.
Kiracı ödemelerini düzenli yaptığı sürece daha önce tahliye talep etme hakkınız bulunmuyor.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Peki ben şuan yüzde 10 zam yapıyorum sözleşme gereği ve kendim tüfe oranı artışı ile kirada oturuyorum. Kiracıya sözleşmede yazan yüzde 10 yerine Tüfe oranında zam yapabilirmiyim acaba
Sözleşme ile en fazla tüfe oranına kadar artış belirleyebilirsiniz, kira artış oranını en başta tüfe altında bir oran olarak belirlediyseniz o artış oranı geçerlidir.