-
Miras Kaçırma Hakkında
Merhaba, annem ve babam biz 10-11 yaşlarında iken ayrıldılar (4 kardeşiz) ardından babam başka bir kadınla evlendi.
Bu kadın gözü babamın mirasındaymış biz o zamanlar yaşımız küçük olduğu için bu konulara çok uzaktık ve dikkate almadık. Kadın babamla evliyken, (bizim yanımızda) hemen hemen hergün, babama seslenerek Lütfi, Arabayı üzerime yap, bunu üzerime yap, evi üzerime yap falan diye baskı yapıyordu. Yaşımız küçük olduğu için o zaman bunu kestiremedik, herneyse babam tüm mal varlığını bu çirkef kadının üzerine yapmış. Yani bu kadın bizim hakkımızı yedi.
Babamı arıyoruz telefona bu kadın çıkıyor babamla görüştürmüyor. Evlerine gidiyoruz, kapının arasından bakıyor, kapıyı açmıyor. Bizi babamdan uzaklaştırıp mal varlığına çöktü.
Sorum şu: Babamın mirası üzerinde kanunen bir hakkımız var mı ? Yoksa babamın tüm mal varlığı bu kadına mı geçti ? Bu bildiğin hırsızlığa giriyor.
Dediğim gibi biz miras vb. bu konulara hala çok uzağız. Gözü açık insanlar değiliz. Babannemin bugün beni arayıp söylemesi üzerine bu konuyu araştırma gereği duydum.
Bu bahsettiğim aşı derecede para hastası, hayatımda gördüğüm en kurnaz, çirkef kadın ayrıca miras işlerini de çok iyi biliyor, daha önceden çok kez miras almışlığı var. Beni bilgilendirirseniz sevinirim.