-
Boşanmak istiyorum
Slm. Ben annemle babamın ayrılması konusunda danışacağım. Babam annemi aldatıyor. Bunu babamın kendisi de kabul ediyor ve beni böle kabul edin diyor. Beraber olduğu kişi rusyada yaşıyor. Yılın bazı zamanları ben çalışmaya gidiyorum diye, iş aramaya gidiyorum diye evden ayrılıyor. başka bi şehirde iş buluyor orada çalışıyor ve zaman zaman da rusyaya gidiyor. bizimle beraber olduğu zaman evde sürekli cep telefonuyla o kişi ile konuşuyor. bu durum evde sürekli huzursuzluğa ve tartışmalara neden oluyor. annem uzun bi süredir evinin dağılmaması için uğraştı fakat sonunda kendisi de dayanamadı ve psikolojik bunalıma girdi. Annem ayrılmak istiyor fakat babam boşanmam diyor. Bu durumda annemin nasıl bi yol izlemesi lazım. Annem evhanımı çalışmıyor üzerinde bir evi var(2002 den sonra aldı) babamın da bir evi ve arsası var(2002 den önce). ben 25 yaşındayım, bir de kardeşim var o da 23 yaşında bekar. bir iki avukata danıştık karşı taraf istemedikçe boşanmanız zor olur dediler ve annemin üzerindeki evi de paylaşırsınız dediler. Şimdi;
1) Annem boşanma davası açtığında babam istemediği sürece dava ne kadar uzun sürer.
2) Babamın bu aldatmasını ve evdeki huzursuzluğu ve tartışmayı ispat etmek için ne yapmak gerekir.
3) nasıl bi yol izlemeliyiz. dava sonunda mal paylaşımı nasıl olur.
( Tekrar beraber yaşama ve birlikte olmak istiyoruz fakat babam karşı tarafı bırakmıyor beni bu şekilde kabullenin diyor. iki tarafıda götürmeye çalışıyor ama annem bunu kabul etmiyor)
-
Davanın ne kadar süreceğini öngörmek mümkün değildir. Babanızın annenizi aldattığı, tanık anlatımları, babanızın telefon kayıtları, kredi kartı kayıtları gibi pek çok delil ile kanıtlanabilir.