Başka Şehirde Mahkemeye İstinaf Dilekçesi Nasıl Yazılır
Eskişehirdeki görülen bir davaya itiraz etmek istiyorum,ben istanbul gaziosmanpaşada yaşıyorum.Dilekçeyi kime hitaben yazmam gerek?Kararda ankara bölge adliye mahkemesine gönderilmek üzere mahkememize veya bulunduğunuz yerdeki mahkemeye verebilirsiniz diyor.
Mesela benim Ankara bölge adliye mahkemesine gönderilmek üzere gaziosmanpaşa asliye ceza mahkemesine şeklinde mi yazmam lazım yoksa Ankara bölge adliye mahkemesine gönderilmek üzere eskişehir asliye ceza mahkemesine diye mi yazmam lazım?Hangisi doğru?
Cevap: Başka Şehirde Mahkemeye İstinaf Dilekçesi Nasıl Yazılır
İstinaf gönderme dilekçesinde bulunması gereken üst yazı yani dilekçe üst başlığı şu şekilde olabilir :
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi ilgili Ceza Dairesine gönderilmek üzere
Gaziosmanpaşa Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi eliyle
Eskişehir ... Asliye Ceza mahkemesine
Dosya: Eskişehir Asliye Ceza mahkemesinin 2021/... E, 2022 K. sayılı dosyası gibi.
Fakat anlamadığım Eskişehirde BAM (bölge adliye mahkemesi) yok mu? Mahkeme neden Eskişehir değil de Ankara BAM'ı yazmış? Daha önce istinaf incelemesi mi yapıldı?
Daha önce istinaf olmadı.Sadece hagb kararına karşı taraf itiraz etti.Verilen ceza tamamen kaldırıldı iddianamede bahsedilmemiş diyerek.Tekrar suç duyurusunda bulunulma kararı verilmiş.Ben de buna itiraz edeceğim hiç istinaf falan olmadı
Eskişehir'de bölge adliye mahkemesi yok, Ankara'ya bağlı.
15 Bölge Adliye Mahkemesi'nin nerede olduğu ve hangi şehirlerin ilgili BAM'a bağlı olduğunu aşağıdaki haritada bulabilirsiniz:
http://www.baskahukuk.com/wp-content...BAM-Harita.jpg
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
hocam bir sorum olacaktı istinaf dilekçesini faks ile gönderebilir miyim?gönderebiliyorsam eskişehir adliyesinin faks adresine mi göndermeliyim başka adres bulamadım.
Faksla gönderim olmaz. Zira ıslak imza doğrulaması yapılması mümkün değil. Herhangi bir adliyeden göndermek mümkün.
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Faksla gönderim olmaz. Zira ıslak imza doğrulaması yapılması mümkün değil. Herhangi bir adliyeden göndermek mümkün.
Adliyede nereye vermek gerekiyor? Cuma gittiğimde ilgilenen kimse yoktu bulamadım