-
Kira Demirbaşı
Öncelikle merhabalar.15 yıldır dairemde oturan kiracım için yaklaşık 7-8 sene önce doğalgaz sobalı daireyi kiracımın isteği üzerine kombi kullanımı olarak yeniden değiştirdim ve sıfır garantili faturalı olarak kiracıma teslim ettim daha doğrusu herşey kendi yaptırdı be kiradan düştü.Kombinin yıllık bakımlarını yaptırdığını sanmıyorum çünkü farklı bir şehirde yaşıyorum.Sorun şu dün kiracım kombinin arıza yaptığını ve yaklaşık 4200 TL.masraf olduğunu söyledi.Bu durumda tamir masrafı sorumluluğu kimde oluyor?Ben mi ödemeliyim yoksa kiracı mı?Çok teşekkür ediyorum.Saygılarımla..
-
Cevap: Kira Demirbaşı
Merhaba, kombinizin arızası ve kullanıcı hatası olup olmadığının tespiti için ücreti karşılığında yetkili servisi göndermenizi öneririm. Servis bununla ilgili bir rapor oluşturmalıdır. Eğer kullanıcı hatası ise ve bir de bakımları yapılmadıysa ücreti kiracı ödemelidir diye düşünüyorum. Ancak kullanıcı hatası değilse ve kombinin kullanım ömrü de dikkate alınırsa yenisini almak daha mantıklı geliyor bana. (Hukukçu değilim.) Saygılarımla.