eşimle 30 yıl önce evlendik 1999 yılında boşandık tazminat ve çocukların nafakaları ödedim sonra tekrar evlendik tekrar bana boşanma davası aştı yine benden tazminat ve nafaka istiyor bunları vermek zorunda mıyım
Printable View
eşimle 30 yıl önce evlendik 1999 yılında boşandık tazminat ve çocukların nafakaları ödedim sonra tekrar evlendik tekrar bana boşanma davası aştı yine benden tazminat ve nafaka istiyor bunları vermek zorunda mıyım
Evet isteyebilir. Kanunda yazan koşullar oluşmuşsa alır.
Maddi ve manevi tazminat
TMK 174- (1) Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat isteyebilir.
(2) Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.7
Yoksulluk nafakası
TMK 175- (1) Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir.
Selamlar.
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. Evet isteyebilir. Dilerseniz aşağıda linkini ilettiğim yazıya bir bakabilirsiniz. Özellikle bu tip konulardan muzdarib olanlar oldukça geniş bir havuzuna sahip güzel bir blog yazısı olmuş. Umarım faydası olur.
https://okyanushukuk.com/kadin-bosan...kabul-etmezse/
Teşekkürler.