Anlaşmalı Boşanma / Farklı Şehirde Tekrar Dava
Boşanmak için Evlilik birliğinin temelden sarsılması nedeniyle protokol imzalayarak anlaşmalı boşanma davası açtım. Eşim farklı şehirde olduğu için duruşmaya katılmadığı için hakim 2 hafta süre verip çekişmeli dava dilekçesi vermemi istedi. (Şubat 2022'ye duruşma tarihi verdi) Davanın çekişmeliye dönmesini istemediğim için dilekçe vermedim.
* Davanın geri alınması dilekçesi versem dava hemen düşer mi ? Bu dilekçede eşimin imzası şart mı veya nasıl birşey yazmalıyım?
* Benim açtığım dava düşmeden Eşim bulunduğu şehirde aynı konuda anlaşmalı boşanma davası açarsa sorun olur mu?
* Açtığım dava düşmeden önce eşimin yaşadığı şehirde de aynı konuda anlaşmalı boşanma davası açarsam sorun olur mu?
* Hiç birşey yapmadan beklesem davama Şubatta red verildikten sonra eşimin bulunduğu şehirde Evlilik birliğinin temelden sarsılması nedeniyle anlaşmalı boşanma davası açabilirmiyim?
veya 3 yıl dolmadan Evlilik birliğinin temelden sarsılması nedeniyle çekişmeli dava açamazmıyım ?
Cevap: Anlaşmalı Boşanma / Farklı Şehirde Tekrar Dava
Bu dava açıkken, eşinizin bulunduğu yerde anlaşmalı boşanma davası açmak, onu kesinleştirmek, onun üzerine bu davadan feragat etmek en uygunu.
Cevap: Anlaşmalı Boşanma / Farklı Şehirde Tekrar Dava
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Fakat sormak istediğim şu dava düşmeden önce farklı şehirde de tekrardan Evlilik birliğinin temelden sarsılması nedeniyle anlaşmalı boşanma davası açarsam açacağım dava red olmaz mı?
Birde mevcut davayı geri alma/geri çekme/ hiç açılmamış sayılması için yazacağım dilekçeye eşimin de müştereken imza atması yeterli olur mu?