-
Bir alacak hususunda
Merhabalar İlgi Duyup okuduğunuz için teşekkür ederim. Elekrtik - Elektronik Mühendisiyim, 2 şubat 2006 tarihi itibariyle çalışmaya başladığım bir firmadan Temmuz ayı maaşımın yarısını alamamam üzerine 15 Ağustos 2006 tarihinde ayrılmış bulunmaktayım, ( Diğer %50 lik kısım avans olarak tarafıma verildi ve makbuzuda imzaladım ). Sözkonusu şirkette yürütülen bir proje üzerine Eylül ayında şirket yöneticisi tarafından proje denetleme kuruluna bir sunum yapmam gerektiği dolayısıyla 1 günlüğüne şirkete çağırıldım, Sunum sonrası şirket sahibi kalan paramın verileceği yönünde bana bilgi verdi, bunun üzerine muhasebe departmanıyla yaptığım bir görüşme de (Yine Eylül Ayı içerisinde) yetkili kişi ödememi yapacaklarını söyleyerek bana işten kendi isteğimle, ve alacaklı olmadan ayrıldığıma dair 1 Ağustos 2006 tarihli bir belge imzalattı, ( Standart İstifa Dilekçesi ) ancak şirket muhasebesi 1 aylık süre içerisinde sürekli paramı verecekleri söyleyip beni oyalamaktalar, Bu yetkilinin tanıdık olması ve bana ödeme yapacağına söz vermesi vesilesiyle imzaladığım bu dilekçe yüzünden paramı alamama ihtimalim söz konusu mudur ? ( Bunun Haricinde İçerideki Meblanın banka hesbıma yatırıldığına ya da parayı elden tahsil ettiğime dair bir makbuz ya da belge yok. ), ikinci olarak eğer bu parayı tahsil etmemin hukuki bir yolu var ise elinizde protesto mektubu vs gibi matbu bir evrak ya da bir dilekçe var mıdır. Bu konu hakkında şirkete nasıl bir uyarı yazısı gönderebilirim.
Yardımlarınız İçin Şimdiden Teşekkür Ederim.
M. Afşın Yüce
-
İbraname imza tarihinde herhangi bir ödeme yapılmadığından, işverenin ödeme yapması için önce tercihen Noter kanalı ile ihtar edilmesi, ödememe durumunda ücret alacak davası açılması gerekir.
Bu işlemler için bir avukat ile görüşmenizde fayda bulunmaktadır.
Selamlar,
-
Yardımınız İçin Çok Teşşekkür Ederim.