-
Banka borcu
İyi günler,
Kanuni ikametgahı benim adresim olmayan yani benim yanımda kalmayan(muhtarlıkta kaydı olmayan) kardeşimin banka borcundan dolayı evime noter aracılıgı ile bir haber kagıdı geldi.Muhtarlığım kaydı olmadığı için evragı iade etmiştir. Bankalara benim adresimi vermiştir.Kendisi ile görüşmemekteyim.
1)İlgili kurumların borç sahibinin yakınlarının ikametine pusula göndermeleri ne kadar yasal
Kardeşimin borcundan dolayı acaba evime icra gelirmi benim yanımda yaşamamasına ragmen??
2)Benim, gelirlerse eger, ne gibi haklarım vardır.
3)Bırakılan pusulaya istinaden bu durumu notere veya bankaya bildirmelimiyim? Benim adresime gönderdikleri için
Yanıtlarsanız sevinirim
Teşekkürler
-
Avukat değil mühendisim.Yakından ilgilendiğim ve merak duyduğum
için bildiğim kadarını aktarayım:
Kardeşinizin borcu ile ilgili Evrak muhtarlıkta kaydı bulunamayıp iade olduysa tebligat yapılamamış demektir.Yani kardeşiniz açısından da kesinleşmemiş bir ihtar veya icra takibi söz konusu.Yinede kardeşinize gelen bu ihtar icra dairesinden mi gelmiş,noterden mi?öğrenmenizde
yarar var.Ama her halukarda Sizin evinize hacize gelemezler,gelseler bile aynı burda açıkladığımız gibi icra memuruna açıklarsınız gidip muhtarlığa bakarlar kardeşinizin kaydı yoksa geldikleri gibi giderler.
-
Size gönderilen evrak Noterden geldiğine göre, ihtarnamedir, icra takibi değil.
Kardeşiniz Bankaya başvurusu esnasında, ikamet adresi olarak sizin adresinizi göstermiş olabilir. Veya Banka avukatları tarafından yapılan gayri resmi araştırmada kardeşinizin sizinle yaşadığı duyumu alınmış olabilir.
Kardeşiniz sizinle yaşamıyor ise, onun borcundan dolayı sizin ikametgahında işlem yapılması mümkün değildir.